Grampian Transport Museum i Alford, veteranbilar på museum i Skottland

Gillar du fordon av alla de slag? Då är Grampian Transport Museum i Alford något för dig! Här finns allt från gamla hästdragna vagnar, cyklar, traktorer och ånglok till bussar, snöplogar, veteranbilar och, av oklar anledning, en av världens störtsa orglar… ?!

Den här bilen, en Durant Tourer från 1924 hittades 2009 i en lada som tillhör ett slott i Aberdeenshire. Där hade den stått bortglömd sen 1959 då ägaren ställde av den efter att bakaxeln gått sönder. Museet håller nu på att spara ihop pengar för att kunna restaurera bilen till sin forna glans.

Jag har förrut besökt transportmuseet i Glasgow och även om jag länge vetat om det i Alford har det inte blivit av att vi besökt det. I ärlighetens namn trodde jag nog att det bara skulle vara en blek kopia av glasgowmuseet men där, är jag glad att kunna meddela, hade jag allt fel 🙂

Veteranbilar på Grampian Transport Museum

Det var både större och bättre än jag hade trott och vi spenderade ett par timmar med att faschinerat titta på allt från fordon i miniformat, till att prova en Penny Farthingcykel och att lyssna på sagda orgel (svårt att undvika när den sätter igång)

Veteranbilar på Grampian Transport Museum

På museet finns flera utställningar med olika teman som Guy Martin Collection, Swinging 60s, Tibute to Triumph, the Coaching Era och Made in Scotland. Det som överraskade mig mest var att det har funnits så många skotska biltillverkare! Men nu finns dock inte en enda kvar…

veteranbilar

Veteranbilar på Grampian Transport Museum

 

Läs också: Veteranbilsutställning i Skottland

Samt bilder från helgens bilutställning på min instagram @scottishmoments

Share

You may also like...