Upptäck St Andrews; tips på saker att se, göra och upptäcka samt budgetboende i studentrum

I samarbete med David Russell Apartments

DSC_0326

St Andrews, golfens vagga, är ett populärt besöksmål för många som besöker Skottland, och inte bara golfentusiaster. Här finns visserligen the Old Course, världens äldsta golfbana och de flesta av världens golfess kommer hit regelbundet för tävlingar.

DSC_0308

Men som sagt, St Andrews har så mycket mer att bjuda på. Något som jag personligen gillar är stadens storlek, det är en charmig småstad men ändå alldeles tillräckligt stor, med massor att se, uppleva och göra och den ligger bra till med nära förbindelser med Edinburgh och Dundee. Den har allt man kan förvänta av en storstad men i mindre förpackning och med den charmiga småstadskänslan intakt.

DSC_0341

DSC_0343DSC_0305

Den ligger vid havet och den lilla fiskehamnen är på typiskt skotskt maner charmig och flera hundra år gammal. Här finns kilometerlånga sandstränder (filmen Chariots of Fire spelades in här) och som i alla skotska orter med självaktning finns här både ett destilleri och ett slott.

DSC_0364

DSC_0302

St Andrews är posh. Upmarket. Här samlas de rika och berömda på det urgamla universitet där Kate Middleton Och Prins William gick. Och träffades. Här finns historia och kultur en masse. Och nöjesutbudet är betydligt bättre än vad man skulle kunna förvänta av en stad i St Andrews storlek. Restaurangerna är bättre och utbudet av det mesta har färgats av stadens bättre ställda clientele.

DSC_0349

DSC_0359

Och smakar det så kostar det som vi vet. Men det finns budgetalternativ. Under sommarmånaderna när universitetsstudenterna sprids för vinden till sina hemorter öppnar stundentboendet upp som bed and breakfast. Jag provade i två nätter. Det är enkel, simpel, funktionell boendestandard. Om det är en säng för natten du är ute efter, där det finns allt du behöver och en stor god frukost på morgonen, till priser långt under normala St Andrews priser, kan det här vara boendet för dig. Boendet är i privata rum med eget badrum och det finns fem av dessa i varje lägenhet. Detta gör det populärt bland familjer, grupper osv eftersom att man kan hyra flera rum inom samma lägenhet och samlas i allrum och lägenhetens kök.

DSC_0371

Universitetets byggnade är spridda över staden. Här syns en av dem.

Man kan välja hel eller halvpension också. Frukost och lunch eller middag. Och maten är bra! Jag provade frukosten och det fanns allt man kan önska.

DSC_0366

St Andrews är charmigt. Här syns en grönbeklädd stuga som ligger mittemot slottet.

Boendet är inte mysigt men om man vill få chans att ta del av St Andrews utbud av historia, kultur, shopping etc mer än en dag och inte vill betala St Andrewspriser för att sova några timmar är det här ett centralt beläget boende som är väl värt att prova!

DSC_0370

DSC_0384

Ett av stadens alla kafeer.

Mer information hittar du här. 

 

Share

You may also like...