Tv-serier tv-tips film och serier

Här kommer ett gäng tips på tv serier och filmer att se i vinter!

1. Loch Ness (The Loch på engelska) En kriminalserie som utspelar sig i skotska högländerna. Visst är det ett monster som går löst men inte är det Nessie utan en seriemördare på torra land… Det är en serie i sex delar med Laura Fraser (Breaking Bad/Better Call Saul), Siobhan Finneran (Downton Abbey) och Alastair MacKenzie som du säkert minns som Archie i Karl för sin kilt. Serien finns (eller har i allafall funnits) på tv4 play. Annars finns den i engelsk version att streama på Itunes och Amazon eller att köpa på dvd på t ex discshop.

2. Shetland. Kriminalare från Shetlandsöarna efter böckerna av Ann Cleeves (läs min intervju med henne här) Jimmy Perez löser mord och kriminalfall på de karga öarna mellan Skandinavien och Skottlands fastland. Tre säsonger har gått på Svt och de finns även i engelsk version på te x cdon.

3. Whisky Galore/Massor av whisky. Orginalfilmen kom redan 1949 men förra året gjordes en remake som spelades in här i Aberdeenshire. Bygger på den sanna historien om ett skepp fullastat med whisky som förliser utanför en skotsk ö. Faschinerande historia i verkligheten och en feel good komedi på vita duken. Engelsk version, både den nya och den gamla finns på t ex discshop.

4. Lita på mig (Trust Me) En sjuksköterska utger sig för att vara doktor och får jobb på akuten. Hon bluffar sig igenom allt från hjärtinfarkter till benbrott tills hon blir påkommen. Men det blir inte alls som man tror. Inspelad i Edinburgh och medverkar gör nya Dr Who, Jodie Whitaker, som också spelade i Broadchurch, samt Emun Elliott känd från bl a the Paradise. Gick på Svt, finns nu att köpa som dvd i engelsk version på t ex amazon.

5. Hustrumördaren (The Widower) Miniserie i 3 delar som bygger på det verkliga fallet med sjuksköterskan Malcolm Webster vars fru dog under mystiska omständigheter (några km från vår by) Men det visade sig vara bara början på en lång radda underligheter i det här fallet. En långkörare i media här i Skottland då fallet fortfarande för ett par år sen togs upp och prövades igen. Finns att köpa på zavvi.com som skickar till Sverige. Läs mer om fallet här.

 

Glöm inte att skriva upp dig på min maillista här, för att få mail då och då med massor av tips och giveaways.

Filminspelning i Skottland, behind the scenes, bts, Outlander season 3

Share

You may also like...