Turistbuss Edinburgh

Känner att det blivit lite mycket Edinburgh på bloggen i sommar men det var actionpackade dagar vi hade där så det blir nog inlägg om det då och då ett bra tag framöver. 
Nu var det bara den här bussen jag ville visa. Det finns flera olika sightseeingbussar och turer att välja bland och de flesta är s.k “hop on, hop off” så att man kan hoppa på och av hela dagen vid olika sevärdheter. Vissa av bussarna har inspelade guidade turer andra har “liveguider”. Vi valde vintagebussen med liveguide, endast pga att jag gillade hur den den såg ut. (Bussen. INTE guiden.) 
Om man vill få en överblick över stan och av nån anledning inte vill gå så mycket är detta ett utmärkt alternativ. De utgår från St Andrews Square, där man väljer tur och köper biljett. 
När vi skulle leta upp torget gick vi lite vilse och jag hann inte mer än ta fram kartan förrän ett äldre par stannade och frågade om de kunde hjälpa till med nåt. När de förstod att vi letade efter sightseeingbussarna följde de rätt och slätt med oss dit och såg till att vi kom rätt, fästän de var på väg åt motsatt håll. Typiskt skotsk gästvänlighet. 

You may also like...