Tre tips i Edinburgh; Da Vinciutställning, Anatomical Museum och St Cecilias Hall musikmuseum

Här kommer tre snabba edinburghtips!

  1. Queens Gallery i nedre änden av Royal Mile, alldeles vid Palace of  Holyrood House hyser alltid intressanta konstutställningar. Fram till den 15e mars går det att se utställningen Da Vinci – A Life in Drawing som visar 80 av konstnärens originalsketcher. Faschinerande och intressant vare sig man är konstvetare eller som jag mest är förbluffad över hur välbevarade de 500 år gamla sketcherna är och hur nära man kommer dessa ovärderiga historieskatter.

2. Det råder ingen brist på museer i Edinburgh men ett av de som går lite under radarn är Anatomical Museum som tillhör Edinburgh University. En av anledningarna till att det här museet  inte är så känt är säkert för att det bara är öppet en dag i månaden pga att det i övrigt används för forskning och utbildning. Museet ger känslan av Natt på Mueet och är inte för den känslige då det innehåller mänskliga kvarlevor. Det råder därför fotoförbud inne i musset.

Entren till Anatomical Museum

3. St Cecilias är också en doldis vad gäller Edinburghs museer men för den musikfrälste är det ett måste. Det här är också det enda stället i världen där det regelbundet spelas 1700 tals musik på 1700 tals instument i en musikhall från 1700 talet.

Här hittar du min guide till 7 andra museer i Edinburgh

 

Share

You may also like...