Tävling: Vinn en handgjord skotsk väska från Dunmore Scotland!

For English, see bottom of post! Tävling: Vinn en handgjord skotsk väska i samarbete med Dunmore Scotland.

Nu var det längesen vi hade en tävling i bloggen, så idag är det faktiskt dags för en! Är jätteglad att kunna erbjuda ett riktigt fint pris i samarbete med Dunmore Scotland.

Alla som har varit till Skottland har säkert sett den uppsjö av hantverk och handgjorda produkter som finns att köpa här. Skottland har en lång tradition av kvalitetsmässigt hantverk när det gäller allt från textil till whisky, smycken, kläder och skor. Ofta tillverkade ute i stugorna och på öarna i liten skala och med kunskap som har vidarebefordrats till generation efter generation.

Så är till exempel fallet med Harris Tweed, det världskända tyget som tillverkas på vävstolar runtom i stugorna på Yttre Hebriderna. Förrut fanns det många textiltillverkare men i och med modernare tider har många av dem tvingats stänga. Och det är här Dunmore Scotland kommer in i bilden. Diane, företagets grundare, ville göra nåt för att stoppa trenden och kom på iden att kombinera sin förkärlek för handväskor med sitt försök att vända den negativa textiltrenden i Skottland. Efter mycket hårt arbete föddes så företaget som producerar lyxiga skotskgjorda väskor av Harris Tweed och tartantyger. Företaget har sedan snabbt gått från klarhet till klarhet och numer kan man se deras väskor bäras av människor, inklusive kändisar, världen över.

Det går till och med att få designa sin egen väska. Då väljer man mellan olika tyger och material och sen tillverkas väskan efter dessa önskemål.

De har dessutom en avdelning på hemsidan helt dedikerad åt Outlander. Det var efter att man märkte att en särskilt väska, den i klanen Frasers tartanmönster, sålde betydligt fortare än andra som man insåg att man blivit del av den omtalade Outlandereffekten, (det uppsving i skotsk turism och ekonomi som blivit resultatet efter att tv serien Outlander hade premiär)

Foto: Dunmore Scotland

Men nu till tävlingen va! Hur gör man då för att vara med i tävlingen? Jo, vinnaren kan välja mellan tre olika väskor (Värde ca 900 kr)  Så för att vara med i tävlingen ska du:

  1. Välj vilken av väskorna du skulle vilja ha om du vann. Denna eller denna eller denna.
  2. Skriv till mig via detta formulär och berätta vilken av väskorna du skulle vilja ha om du vann. Svara också på frågan: Vad heter Dunmore Scotlands grundare i förnamn?

Klart!

Tävlingen pågår till den 17e april kl 12.00 skotsk tid. Vinnaren presenteras på bloggen den 18e april.

English: Win a handmade bag in tartan or Harris Tweed from Dunmore Scotland. (Value app. £80) To take part do the following: Choose which bag you would like if you won. This one or this one or this one. Write to me, using this contact form and tell me which one you would like if you won. Also, answer the question: What is the first name of the founder of Dunmore Scotland? The competition runs until the 17th of April and the winner will be announced here on the blog on the 18th of April. 

Ps. If you like Outlander, be sure to check out their Inspired By Outlander section on their website! Clan Fraser and Mackenzie galore 🙂

Share

You may also like...