Snapshots från York

För ett par månader sen var vi i York och här kommer sent om sider en snabbgenomgång i mobilbilder av vad vi hade för oss.

Det tar bara två timmar med tåg från skotska gränsen till York. Som du säkert vet så är York fullproppat med historia.

 

Mysigare lunchställe finns väl inte…?

Historia och tearooms, så skulle jag nog sammanfatta våra dagar i York. Här syns ett av två Bettys Tea Rooms som finns i York. Bettys är en riktig institution. Här äter man afternoon tea och det finns lite olika varianter att välja mellan. Bland annat en variant där en pianist spelar live.

The Shambles, är Yorks gamla stan och på den här pittoreska gatan trängs småbutiker med massor av tea rooms, bagerier och kafeer.

The Antiques Centre ligger mitt i stan och är 3 våningar av vintage i alla dess former. Här finns allt från kläder till böcker, smycken, skyltar och mycket mer. På en skylt stod det att affären ska flytta. Kan bara tänka mig vilken mardröm det skulle vara att packa ner och upp alla miljontals prylar i detta antikmecka….

Vackra och charmiga byggnader och hus råder det verkligen ingen brist på i den här stan. Var man än vände sig såg man intressant arkitektur.

Den världskända muren från romartiden som går runt stan är ett måste att promenera på. I tornen finns numera museum.

Countess of York, ett tea room i en gammal tågvagn på tågmuseet var en hit. Tänk om de bara hade serverat Bettys bakverk i den här miljön. Det hade varit det bästa av två världar…

…för charmigt och mysigt var det verkligen med riktig 20 tals känsla.

 

 

Share

You may also like...