Skottlands populäraste turistattraktioner, betalda

I det här inlägget listade jag Skottland mest populära gratis turistattraktioner och nu kommer en lista med de populäraste betalda turistattraktionerna. Har länkat till inlägg jag skrivit om de platser på listan jag själv besökt.

Edinburgh Castle. Det är väl mer eller mindre ett måste att besök detta slott när man är i Edinburgh. Det är mer som en liten by av massa olika gamla byggnader än en enda slottsformad byggnad. Här finns Skottlands kronjuveler, sprian, kronan och svärdet som användes vid kröningen av Skottlands monarker på 1500 och 1600 talet. Numer förvaras de i ett litet rum och man får gå in på rad och gå ett varv runt och sen ut. Vi var där mitt i turistsäsongen och det var fruktansvärt mycket folk och dessutom väldigt kvavt. Så lite klaustrofobivarning. Säker bättre andra tider.

Edinburgh Zoo Har blandade känslor inför zoo:n eftersom att jag ofta tycker synd om djur i fångenskap. Här finns Europas enda jättepandor om jag är rätt informerad. Det är ett stort zoo med massor av intressant att se och göra så avsätt en hel dag.

Edinburgh Bus Tours Vi åkte vintagebussen eftersom den var finast. Ett bra sätt att bilda sig en uppfattning av stan och vilka sevärdeheter man vill se mer av. Hoppa på och av hur många gånger du vill.

Stirling Castle. Jag har inte varit in till Stirling Castle utan bara uppe på slottsbacken utanför. Det påminner om Edinburgh Castle eftersom att även detta slott ligger på en klippa högt över stan.

Glasgow Science Centre. Detta är en av UKs mest populära besöksmål så ett besök hit står definitivt på min vill göra lista.

Urquhart Castle, Drumnadrochit. Slottsruinen utanför Inverness där alla turistbussar stannar. Har inte varit in till själva ruinen utan bara gjort som 1000 tals andra turister och gått från parkeringen till platsen vid vägen där man får bäst utsikt (och foton) över ruinen. Ligger vackert vid Loch Ness sjön.

Royal Yacht Britannia, Edinburgh. Ett måste tycker jag.

Scotch Whisky Experience, Edinburgh. Ett uppbyggt destilleri nära slottet. Här finns också världens största samling av whisky.

Scottish Seabird Centre, North Berwick. Rekommenderar båtturen ut till Bass Rock. Och vill gärna åka ut till Isle of Mey nästa år och se lunnefåglarna.

DSC_0083 (2)

Bass Rock i fjärran.

Culzean Castle, Ayrshire Vackert slott, vackra omgivningar. Ligger alldeles vid havet med utsikt över ön Arran. Gå ner bakom slottet och du hamnar på stranden och ser slottet på klippan. Superfint.

 

Share

You may also like...