Skottland på tv och film, Karl för sin kilt — Scotland in tv and films; Monarch of the Glen

Får oroliga SMS från Sverige. “Har ni orkan”? “Har ni storm?” De har tydligen hört på nyheterna att det ska vara riktigt busväder här. Men här i vårt hörn av Skottland är det alldeles still och soligt, så jag antar att det är andra delar av Skottland som drabbats. 
Blev så glad igår när jag fick reda på att jag var en av vinnarna i tävlingen om ett tremånaders netflixabbonemang och ännu gladare när koden kom och det visade sig vara för 6 månader 🙂 Nu får det storma hur mycket det vill, (så länge det inte blir strömavbrott eller problem med internet ) för det är många tv serier och filmer jag missat på slutet. Såg t ex att de har Monarch of the Glen eller Karl för sin kilt på netflix. Vet inte om ni minns den serien, jag tror det var flera år sen den gick i Sverige. Den handlar om ett slott i högländerna. I serien kallas det Glenbogle men i verkligehten heter det Ardverikie. Man kan faktiskt besöka det slottet om man har vägarna förbi. Förutom Monarch of the Glen har det också varit med i andra produktioner, t ex Mrs Brown med Judy Dench. 

English: Was happy to win a six month subscription to Netflix yesterday. Had a look through the lists of series on Netflix and found Monarch of the Glen. Monarch of the Glen is a series about a family and their castle estate in the highlands. Called Glenbogle in the series but Ardverikie in real life, the estate welcomes guest to stay in the holiday cottages or take part in one of many outdoor activities around the area. The castle was also featured in 1997 film Mrs Brown staring Judy Dench.

Picture

Glenbogle/Ardverikie — https://www.flickr.com/photos/summonedbyfells/

Picture

Slottet i Karl för sin kilt — The castle from Monarch of the Glen — https://www.flickr.com/photos/22746515@N02/

Share

You may also like...