Skotskt snöbollskrig

Nej riktigt så uppochnervänt är inte vädret här i Skottland att vi roar oss med snöbollskrig såhär på sommarsemestern. (Hörde dock att det snöat i norrland…) Detta handlar snarare om kakor. Eller det är faktiskt just det som är frågan; handlar det verkligen om en kaka…
Ska försöka förklara… Ni vet såna där kokostoppar eller kokosbollar med skum i och kokos utanpå… Såna finns det lite olika varianter på här i Skottland också. Här i Skottland är det också så att kakor och konfektyr har olika momssatser. (Så kanske det är i Sverige också?) Detta har så klart lett till att de ledande kokosbollstillverkarna vill att bollen klassas som kaka och “motståndarna” vill att den klassas som konfektyr och momsbesätts högre. “Kriget” har pågått en tid och häromdagen kom domen som uppmärksammats i medía (viktiga saker det här:)) runt om i landet; snöbollen är en kaka! De har dragit in Sverige i fajten också genom att de har tagit en titt på den svenska varianten, som anses vara en kaka, och det tillsammans med andra “bevis” har gjort att man tilldömt den kakstatus. Blandannat fick man in ett kakfat med olika kakor på, bland annat den omstridda bollen, och dömde att bollen inte verkade sticka ut utan platsa fint på kakfatet. Man ansåg också att de flesta skulle vilja ha en dryck tillsammmans med sin boll och gärna ett fat och en servett.
En annan tillverkare har gjort det lätt för sig och satt en tjock kexbotten på sina snöbollar och gett dem namnet Tea Cakes så där råder det ingen tvekan om att det rör sig om en kaka. 
Men nu till det intressantaste: Vad anser DU? Är kokostoppen/snöbollen eller vad man nu väljer att kalla den en kaka eller är det med konfekt/godis? 

Picture

Den här kokosbollen går säker pga den tjocka kexbotten.Foto: www.commons.wikimedia.org

Share

You may also like...