Skotska nyheter / nyheter i korthet från Skottland

skotska nyheter : Här kommer ett gäng nyheter jag har snappat upp från den senaste tiden som jag på ett eller annat sätt funnit intressanta.

  •  Skottland är ett gästfritt land känt för att välkomna gäster från när och fjärran. De senaste två månaderna har dock åtta marodörer med våld tagit sig in i landet och dessutom förstört allt som kommit i deras väg (bl a detta slott som höll på och rasa i vattnet). Myndigheterna har gått ut med identitet och namn på alla åtta. Abigail, Barney, Clodagh, Desmond, Eva, Frank, Gertrude och Henry…  Det är natuligtvis de åtta vinterstormarna som har terroriserat oss på sista tiden som jag pratar om. Det har varit värsta stormsäsongen i mannaminne och man tror att en av orsakerna är den osedvanligt varma decembermånaden vi hade med 5 grader varmare temeperaturer än normalt. Det har varit översvämningar och evakueringar i stort sett varje vecka på senaste tiden.
  • Och när vi ändå är inne på skotska nyheter och varma vintrar… så har det även smittat av sig på ekonomin. Hawick Knitwear gick häromveckan i konkurs till viss del pga att de senaste vintrarna varit så varma och folk inte köper yllekläder i samma utsräckning.
  • Ny gluten och sockerfri restaurang i Aberdeen. Maten är dessutom kolhydrat/salt/ fettsnål. Har inte provat den själv än men blev så excalterad eftersom att skottarnas matvanor för det mesta är under all kritik med transfetter och friterad mat med dubbla kolhydrater (pasta med pommes frites någon? pizza med pommes frites? Vad som helst och pommes frites…?) Så tummen upp för det och hoppas att flera matställen följer efter. Något jag blev väldigt brydd över var att det stod att de är UKs FÖRSTA gluten och sockerfria restaurang… Det visar ju hur illa ställt det är med matvanorna i detta land. . Deserve heter restaurangen om nån har vägarna förbi och vill prova.
  • Kan också nämna att Google maps nu ger liveuppdateringar för bussar och tåg i Edinburgh. Smidigt värre.
  • Men medan tekniken går framåt i rasande fart finns det nästan 10.000 hushåll i UK som fortfarande använder svartvit tv. Licensen är billigare för svartvit tv och i Skottland finns ca 550 hushåll som hellre konsumerar tv utan färg.
Skotska nyheter, nyheter skottland,

Stormarna har avlöst varandra i vinter.

Skotska nyheter

Fler inlägg på samma tema här och här.

 

 

 

Share

You may also like...