Skotsk mat; kött från Skottland på Ica

Varje år har skotska turistbyrån ett tema, förra året var det The Year of Homecoming och i år är det The Year of Food and Drink. Det betyder att det runtom i Skottland kommer att anordnas aktiviteter, happenings och event med mat och dryck i centrum. 
Skottland är känt för sina fina råvaror. Fisk och skaldjur, kött och grönsaker. Här finns förutom en whiskyrutt också choklad och ostrutter att följa för att beöska olika producenter och få smaka vad de har att erbjuda. 
Men även i Sverige kan man få sig en smakbit av det skotska köket. Såg att Ica ska börja sälja kött från Skottland. Både nöt och lamm. 
Icas presschef säger såhär om det skotska köttet:
-” Det är ett premiumkött av köttrasdjur av hög kvalitet. Det finns inte tillräckligt stor tillgång på det i Sverige i dagsläget. Att få fram fler producenter av det slaget är något vi jobbar på tillsammans med LRF. I dag kommer denna typ av kött i stor utsträckning från Sydamerika och USA, men i och med samarbetet kan vi ta in kött som vi upplever producerats på ett bättre sätt och som kommer från uppfödare närmare oss”

Share

You may also like...