Skotsk kashmir / återvinning och upcycling av cashmere

Skotsk Kashmir

Skotsk kashmir  har jag skrivit om flera gånger. Minns ni det här inlägget där jag berättade om hur jag brukar återanvända gamla kashmirtröjor? För några veckor råkade jag se en annons i en tidning om ett företag som gör acceessoarer av återvunnen kashmir. Bra ide tyckte jag och gick in på deras hemsida. Och där såg jag att de dessutom har en anordning där man kan skicka in sin gamla kashmirtröja och som tack får man ett par torgvantar. Om man vill kan de t o m göra vantarna av just den tröja man skickar in. Enda kravet är att den är så pass stor att de kan få ut två par vantar av tröjan. Ett par till dig, och ett par att sälja. Hur smart?

Så det var jag ju tvungen att prova såklart! Som jag skrivit tidigare har jag ett lätt kashmirberoende (finns ju ett överflöd av kashmir här i Skottland) så det var inga problem att hitta inte mindre än 4 tröjor som sett bättre dar, och dem skickade jag in till Turtle Doves. Och för ett par dar sen damp 2 par vantar och en neckwarmer ner i brevlådan.

skotsk kashmir, skotsk cashmere, cashmere skottland, kashmir skottland,

Torgvantar som görs av återvunnen kashmir. Bilder från Turtle Doves.

Eftersom att produkterna är gjorda av återvunnet material så är inget plagg det andra likt, utan alla är unika. Har man som mig dessutom ett lätt smartphone beroende (ja, jag inser att jag nämnt två olika beroenden jag har inom loppet av några sekunder, ska ta itu med dem nån dag, lovar) är vantarna perfekta smartphonevantar hehe. Hatar att behöva ta av  mig vantarna för att kolla telefonen varannan minut när jag är ute med hunden …

skotsk kashmir, kashmir, cashmere, neckwarmer, återvunnen cashmere,

Neckwarmer, vet inte vad man säger på svenska, krage kanske?

 

 

skotsk kashmir, accessoarer i kashmir,

Kate som startade och äger Turtle Doves.

 

skotsk kashmir,

Full fart i kashmirfabriken, ser ni min gamla tröja där i högen 🙂

Förutom att återvinna uttjänta kashmirplagg så ger de bort överblivet material till välgörenhetsorganisationer eller privatpersoner som tror sig kunna ha använding av dem i hantverk etc.

Så det får bli dagens lite annorlunda, men enligt mig, geniala tips!

 

 

Share

You may also like...