Shopping i Skottland ; Fossiljägaren på Grassmarket

Shopping i Skottland: Shopping är för många en viktig del i reseupplevelsen och själv går jag hellre till lokala och lite udda och speciella affärer än ett vanligt shoppingcenter. För nånting vill man ju ofta ha med sig hem.

I Edinburghs gamla stan råder det ingen brist på souvenirbutiker av det mer generiska slaget; muggar och pennor med skottlandsmotiv, skotskrutiga kepsar och minisäckpipor i plast strösslar de välbesökta gränderna. För den som hellre tar med en unik sourvenir hem från Skotttland är ett besök på Mr Woods Fossils på 5 Cowgatehead att rekommendera. Mr Wood himself var fosiljägare från 60 talet och ända fram till sin död 2012. Fosiljägare, det vore nåt att sätta på visitkortet det… Numera är det Mr Dale som driver affären, och vilken affär sen! Inte undra på att den har nåt internationell stjärnstatus mer eller mindre. Produkterna handplockas genom resor världen över och ingen produkt är naturligtvis den andra helt lik. Här finns meteoriter och dinouraurietänder(!) mammutdynga(!) och förstås fossiler. Det som jag blir så förvånad över är priserna… jag trodde definitivt att de skulle vara skyhöga, men det är de inte, barn kommer tydligen ofta in och köper en dinosaurietand för sina fickpengar:)  Ska definitivt försöka besöka den här affären nästa gång jag är i Edinburgh!

 

Mr Woods Fossils

5 Cowgatehead

Edinburgh

EH1 1JY

Öppettider:

Mån-Lör 10-17.30

(Söndagsöppet i juli, augusti och december)

Vissa föremål säljs via deras hemsida här https://www.mrwoodsfossils.co.uk/fossils.php

Och om du besöker butiken, kom ihåg att fråga om det är nåt speciellt du söker eftersom att bara en liten del av deras produkter får plats i butiken. (Dinosaurier är stora ju ;))

 

Mer shopping i Skottland hittar du här:

St Cyrus egen skrotnisse – ett inlägg om en loppis utöver det vanliga i St Cyrus

Hattmakar’n på Rosemount – för när du ska träffa drottningen på Afternoon Tea (eller bara fryser om öronen)

Share

You may also like...