Segla i Skottland

Picture

Foton: lordjimsailing.com

Det finns många annorlunda sätt att uppleva Skottland på. Från marken, från luften, under marken (mer om det i kommande inlägg) och på havet. Nyligen öppnade Lord Jim upp för charter. Lord Jim är en segelbåt, eller snarare en yacht som har ett spännande förflutet som inkluderar pirater, myteri och flera världsomseglingar.  Jim byggdes 1976 för att segla jorden runt med sin ägare, som hade föresatt sig att samla in världens bästa samling av snäckor. I fyra år var de ute och letade snäckor och kom sedan hem till London igen för att katalogisera fynden. Det upptäcktes snart att det fattades några sorter, så då gav de sig av igen, Jim och hans ägare, på en andra, denna gång 18 månader lång, jordenruntresa. Tyvärr dog ägaren en kort tid efter hemkomstem och Jim såldes till USA där båten var involverad i ett stort guldbedrägeri. Många blev arresterade och en del blev fängslade i samband med detta och Jim revs till stora delar för att hitta den skatt man trodde att båten ruvade på. Inget hittades dock och båten såldes än en gång tillbaka till UK.

Och nu finns alltså  Jim i Skottland och seglar runt Skye och Yttre Hebriderna och andra skotska öar under somrarna. Fyra besättningsmän tar hand om gästerna och upplevelsen har klassats som ett femstjärnignt äventyr. Är man intresserad av att segla eller att lära sig seglarkonsten får man mer än gärna göra det, och relaxar man hellre på däck eller ägnar sig åt vattensport är det fritt fram för det.  Maten lagas av en proffskock och sägs vara en kulinarisk upplevelse. Gästerna bestämmer var man vill åka och var man vill gå iland, en del väljer destillerier, andra Fingals Cave eller små fiskesamhällen utefter resrutten.
Smakar det så kostar det förstås, men Jim hyrs också ut som “konferansanläggning”, så varför inte övertyga chefen om att en seglats i skotska skärgården är precis vad ert företag behöver nästa gång det är kick off 🙂

Här kan du läsa mer om båten.

I samarbete med Lord Jim Sailing

Share

You may also like...