Secondhandshopping i Skottland, att handla second hand i Skottland

Secondhandshopping i Skottland

Det är torsdag och dags för en till favorit i repris:) Det här (nu uppdaterade) inlägget publicerade jag för lite över ett år sen, men det har tillkommit en hel del läsare sen dess och det är kanske inte alltid man går tillbaka i arkivet och läser.

Ett hett tips för dig som planerar en resa till Skottland är att kolla in några av de många många secondhandaffärer eller Charity Shops som finns i i stort sett alla byar och städer. Minsta lilla by stoltserar vanligtvis med åtminnstone ett par av dessa affärer. Skottarna har en lång och vida urbredd tradition av att donera till secondhandaffärer till förmån för  välgörande ändamål. Secondhandaffärerna är väl integrerade med “vanliga” affärer på affärsgatorna och är välbesökta. Och det är inte bara begagnade saker som säljs. En del av secondhandkedjorna har till och med egna produkter som de producerar för att sälja i sina affärer. Det är också vanligt att affärer och företag skänker osålda produkter till secondhandaffärerna i slutet av säsongen. Endel secondhandbutiker är utformade som boutiquer medan andra är som vanliga affärer och åter andra åt loppishållet.
Sen jag flyttade till Skottland har det blivit till en tradition att då och då gå på secondhandjakt. Och det är ytterst sällan man kommer hem tomhänt. Med affärerna fulla av kläder, accessoarer, vintageartiklar, böcker, skivor, husgeråd och möbler finns det nåt för alla. Faktum är att vissa ställen är kända för att sälja antika fynd till vrakpriser. Det gör att “dealers” ofta besöker dessa affärer i hopp om att göra århundradets fynd. Men även för oss med lite mindre högtflygande förhoppningar finns massor av fynd att göra. Ett av de bästa och mest otippade fynden hittills är nog när jag hittade en hel serie av Rörstrands serie Gröna Anna för ynka sjuttio kronor!

Gillar du loppisar och secondhandshopping?

Secondhandshopping,

Man kan göra många vintagefynd i Skottlands secondhandbutiker.

 

Share

You may also like...