Vinn en once in a lifetimeupplevelse med Sam Heughan

Dagens tips till alla Outlanderfans måste ju bli detta! 
Du kan alltså vinna en date med Sam till My Peak Challenge gala på ett slott. Och inte nog med det, flygbiljetter till Skottland och hotell ingår och Sam kommer och hämtar dig med häst och vagn vid hotellet för vidare färd mot slottet!! Haha kan det bli mer filmiskt?
Och appråpå film! Nya Netflixfilmen från Skottland, Outlaw King är ute nu!  Läs mer om länken mellan Robert the Bruce och Outlander här!
Äldre inlägg:
Tips! I Scottish Field (sep 2017) finns en intervju med Sam.
Sam Heughan

Sam Heughan aka Jamie Fraser i Outlander. (Foto wikimedia commons Gage Skidmore)

I intervjun berättar han om hur han som barn ofta gick till teatern Lyceum i Edinburgh eftersom att de brukade ha gratis repetitionsföreställningar. Lyceum byggdes 1883 och är fortfarande en fungerade teater och en av Skottlands mest välrennomerade. Ett tips alltså om du vill gå på teaterföreställning i Edinburgh.

Han säger vidare att han hade många extrajobb i unga år för att försörja sig mellan skådespelarjobben. Han serverade bl a whisky i en sushibar, jobbade på Harrods med matleveranser och i receptioner.

Den verkliga stjärnan i Outlander är Skottland säger Sam. “Jag är så stolt över Skottland och hur vackert det är” säger han och berättar om när de filmade i Dunures hamn och såg solen gå upp bakom Arrans snöklädda toppar. (Läs om mina fem timmar på Arran här.)

Men på frågan om vilken som är hans favoritplats i Skottland säger han svävande att det är någonstans på Isle of Skye. “I wont tell anyone, Its mine, but it might be somewhere on Skye…” Inte att undra på då Skye är en underbar plats! (Se en fantastisk filmsnutt från Skye här)

För att rensa huvudet efter att ha spelat in jobbiga scener och för att hålla sig i god form älskar Sam att träna. Särskilt cykling, klättring och vandring verkar gå hem hos skådespelaren.

Om du vill imponera på Sam kommer här ett tips: Prata inte i telefon i närvaro av andra. I intervjun säger han att han finner det extremt oförskämt.

Han älskar whisky och säger att det var fantastiskt att spela in några scener till Outlander i Balvenies destilleri för att det lukatade så gott.

Han spelar flera instrument, men enligt egen utsago inte särskilt bra. Grupper han gillar är Frightened Rabbit,  We were promised jetpacks, Manran och Martyn Bennett.

När han är hemma i Edinburgh brukar han alltid ta sig tid att gå upp till vulkanen Arthurs Seat. Så vill du råka stöta i hop med Sam är det ett bra tips att ta en promenad dit upp:) Han älskar nämligen att interagera med sina fans och säger att det är de mest hängivna som finns. Han har fått många mer eller mindre udda försändelser, bl a en korg med avokado. Tur nog så säger han sig älska avokado!

Läs hela intervjun i septembernumret av Scottish Field.

LÄS MER OM OUTLANDER HÄR

 

Share

You may also like...