Skottland; hotell och boende; The Red Brolly

                       Skottland; hotell och boende;  I samarbete med Red Brolly 

Här kommer ett tips på ett prisvärt hotell i Skottland som kan vara bra att hålla i minnet om du reser inom Skottland och vill ha någonstans att bo över natten. Det heter The Red Brolly och är ett fräscht och nyrenoverat traditionellt skotskt inn med en bra och prisvärd restaurang i samma byggnad. Det vita hotellet i skotsk stugstil ser inbjudande ut när man kommer körande i skymmningen. Precis ett sånt ställe man hoppas hitta när man har farit omkring en lång dag och sett alla vackra vyer och sen vill hitta ett av de där fina och enkla gästhusen som man alltid tänker sig när man tänker på en roadtrip i Skottland… (eller är det bara jag ..?) Läget på hotellet är också perfekt där det ligger mellan Aberfeldy och Pitlochry.

bed and breakfast i Skottland, SKottland, skotska bb, hotell i skottland, boende i Skottland,

Red Brolly i Ballinluig, inte långt från Pitlochry i Skottland.

När vi anlände gick vi in till receptionen som extraknäcker som restaurang och bar för att checka in och få våra nycklar. Värdinnan visade oss upp för en trappa och till vårt rum i slutet av en korridor. Som jag nämnde tidigare var det fräscht och nyrenoverat överallt och anledningen till att jag nämner det är att det inte är någon självklarhet på skotska hotell. (Jag kommer att skriva om ett skräckexempel framöver så stay tuned…)

Hundvänliga hotell i Skottland

Detta är ett hundvänligt hotell, så fyrbenta vänner är välkomna. Det låter konstigt i en svensks ögon men faktum är att många hotell är just hundvänliga i Skottland, det första man tänker då är att det måste vara ett sjaskigt hotell men det går inte att dra likhetstecken mellan hundvänliga hotell i Skottland och sjaskiga hotell. Snarare tvärtom i min erfarenhet, vilket är anmärkningsvärt. När vi var där bodde det en hund i rummet bredvid och vi hörde den skälla till en gång men absolut inget störande. Men så är jag ju hundvän också! Hade jag gjort min research innan hade jag defintivt tagit med Selma! 

Restauranger i SKottland, skotska restauranger,

Lite american dinerkänsla i restaurangen.

På kvällen åt vi i restaurangen och det första jag märkte var att det var rejält varmt i lokalen. Detta är ytterst ovanligt i Skottland och man sitter ofta och huttrar när man är i allmänna lokaler. Men här snålades det inte på värmen. Stort plus för det. Restaurnagen var byggd så att man satt i små bås och jag gillar det upplägget för det känns som man får vara lite för sig själv och det ger en lite american diner känsla vilket är mysigt. Maten var traditionell skotsk pub mat, d v s mycket skotska husmansrätter och pommes frites till budgetpriser. Jag tog dock stek och den var med beröm godkänd.

Haggis, skotsk mat, mat is kottland,

På menyn i Skottland: friterad haggis.

Vid frukosten nästa morgon fanns mycket att välja på från menyn och ett mindre buffebord med flingor och juice mm. Jag överraskade jag mig själv genom att beställa gröt och hoppa över den traditionella fruskosten med korv, bacon, ägg osv. Var fortfarande mätt efter middagen! Efter en god (och för min del rätt så nyttig) frukost checkade vi ut, sa hej då och på återseende nästa gång vi har vägarna förbi, och åkte vidare hit.

Summan av kardemumman: Ett rejält ställe med allt du behöver,  fräscht men utan onödig lyx. Trevlig personal och perfekt läge i centrala Skottland. Det blir ett tips från coachen helt enkelt!

 

Share

You may also like...