Prins Harry och Meghan Markle i Skottland ; besöker slottet i Edinburgh

Prins Harry och Meghan Markle i Skottland . Eller: När Harry mötte Cruachan

I tisdags besökte Prins Harry och fästmön Meghan Markle Edinburgh. De skulle träffa “allmänheten” vid Edinburghs slott, se och höra the 1 o clock gun, träffa tidigare hemlösa vid Social Bite och ungdomar vid Holyrood House. Själv var jag på besök på Camera Obscura (tänk lustiga huset möter modern teknoligi) när jag såg att nåt var på gång vid slottet så kameran åkte fram, se videon längre ner. Folk hade börjat samlas vid avspärrningar, ett band spelade och marcherade, pressen var samlad, landshövdingen (eller Lord Provost som det heter i Edinburgh) anlände och sen kom han! Nej inte Harry… Cruachan, Shetlandsponnyn, den verkliga stjärnan. Han är 9 år, shettisvalacken, och brukar dyka upp på kungliga event med pompa och ståt. Han är en riktig buse dock, äter drottningen blombukett, och som syns på videon, dansar runt lite som han behagar. Och nog lyckades han dra uppmärksamheten till sig den här gången också. Rubrikerna handlade den här gången om hur han nafsade prinsens fingrar till Meghans förtjusning.

Ja, och sen kom Harry och Meghan och hälsade på folk och Harry sprang som en skottsspole mellan de två sidorna för att hinna hälsa på så många som möjligt.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig i maj.

Social Bite är ett kafe som hjälper hemlösa i Edinburgh. De har haft många prominenta gäster som t ex George Clooney och Leonardo DiCaprio.

Ursäkta kvaliteten på videon, det hoppar och skakar en del, blir oskarpt etc. Förresten, blanda inte ihop Meghan Markel med den andra kvinnan med långt mörkt hår och mörk kappa. Meghan bär en kappa i tartanet Black Watch och en liten väska från skotska märket Strathberry (som såklart blev utsåld direkt)

Unik inblick i Drottning Elizabeth s skotska slott, och allt är inte vad man tror…

Prins Harry och Meghan Markle i Skottland

 

Share

You may also like...