Peters Yard i Stockbridge, svenskt fika i Edinburgh :)

En av de saker jag kan sakna från Sverige är svenskt fikabröd. Det blir aldrig riktigt samma med det skotska och en av de saker jag kan få ett riktigt sug efter är kanelbullar… Konstigt egentligen eftersom jag aldrig var särskilt förtjust i kanelbullar när jag bodde i Sverige… Men man saknar väl inte kon förrän båset är tomt, eller hur det nu var…  Visst kan man väl baka själv, men för att vara helt ärlig är jag inte bra på varken matlagning eller bakning 🙁
På våra dagar i Edinburgh besökte vi iallafall området runt Stockbridge som är känt för sina många secondhandaffärer och när vi shoppat klart slank vi in på ett av kafeerna. Blev glatt överraskad av att se en disk full av svenkt fikabröd där! Kanel och kardemummabullar, kladdkaka och mazariner! Personalen berättade att de alltid säljer semlor i semmeltider dessutom, så japp, jag har redan långt framskridna planer på att återvända dit framåt vårkanten:)

You may also like...