Packtips, saltlakrits och att absorberas i nuet; En lista.

Längtar till: Nästa skottlandstripp i mitten av november, då bär det av till bl a Aberfeldy, Peebles och, hoppas jag, skotska ön Arran, som också kallas Skottland i miniatyr. Har aldrig varit där men alltid velat åka dit, så jag hoppas det blir av denna gång!

Favoritresmål just nu: Ja då får jag säga öarna på västkusten, Mull, Arran och Islay!

Prioriters bort i resväskan: Har blivit lite av ett proffs på att packa resväskan om jag får säga det själv. När jag reser mellan Skottland och Sverige reser jag bara med handbagage och eftersom jag alltid vill handla med mig så mycket matvaror (läs: saltlakrits) som möjligt från Sverige så tar jag bara med det absolut nödvändigaste på resan dit. Så det blir i stort sett kläderna jag har på mig, ett ombyte, (tvättar på plats) och sen är det fritt fram att fylla handbagaget med saltlakrits och annat ovärderligt. Tyvärr ingen lingonsylt dock då jag tror det klassas som vätska och alltså inte får resa i ett handbagage. Jag menar hur långt kommer man med 100 ml sylt:(

Om jag bara fick resa till en plats i resten av mitt liv: Eftersom att jag bor i Skottland, måste jag ju säga Sverige, så att jag kan hälsa på familjen.

Roligaste och tråkigaste med att resa: Det bästa med att resa tycker jag är när man upplever nånting nytt, en plats eller företeelse eller vad som helst, som gör att man absorberas i nuet och det känns som att man fyllt på upplevelsenbanken till max. Man behöver inte resa långt för detta. Ofta tycker jag att det är kontrasterna som gör det. Att t ex som det ofta kan vara i Skottland, att man ena minuten är i en storstad och en kort stund senare kan befinna sig i vildmark. Det gör att det känns som att man hinner uppleva så mycket på kort tid och att resan känns längre och välfylld med upplevelser. Det sämsta med att resa är att det är dyrt, dötid vid långa transportsträckor och när man glömmer viktiga saker hemma.

båtar i en skotsk hamn

Vill gärna besöka de skotska öarna Mull, Arran och Islay.

Ovanstående lista är en variant av Resfredags lista. In och kika på hennes och de andras listor här.

 

Share

You may also like...