På stan / In Town; St Andrews / Mobile Snaps

St Andrews är golfens hemvist och värdstad åt universitet där Kate Middleton och prins William gick, och träffades. Hela sträckan från St Andrews ner mot Edinburgh är väldigt fin och det ligger små fiskebyar utspridda längs med kusten.
Stadskärnan är full av atmosfär och här blandas speceriaffärer med vintage, secondhand och boutiqer.  Gillar speceriaffärer, när finns en butik för ost, en för fisk, en slaktare, bageri, grönsakshandlare osv.
Man kan fortfarande sitta ute och fika. Till och med utan att använda de utlagda filtarna.  På helgerna är det fullproppat av universitetsstudenter i stan, (klädda i tweedkavaj och golfrutigt, och det känns som man är mitt i en episod av valfri engelsk/skotsk deckare. Eller det kanske bara är jag..)
Får det lov att vara en knapp kanske….
Här i Skottland är det vanligt att det jobbar människor vid biljettluckor vid toaletter, parkeringsplatser och bensinstationer. Ett toabesök i St Andrews kostar 30 pence och jag vet inte hur det bär sig att ha en anställd som tar betalt i en biljettlucka. Man tycker att det vore billigare med en enkel maskin på dörren t ex, men det ger väl arbetstillfällen antar jag. Så är det väl inte i Sverige? Där är det väl maskiner till allt sånt?

English: St Andrews is not just the Home of Golf but also the place where Wills met Kate. The town centre is full of atmosphere with vintage shops, cafe’s, boutiques and restaurants. 
The coast road south from St Andrews is also well worth the drive.

Share

You may also like...