Outlander säsong 3 inspelningsplatser

Outlander säsong 3 inspelningsplatser

Det är dags för seriestart för den omåttligt populära tv-serien Outlander och som vanligt kommer det att vara högt tryck på de platser som figurerar i serien. Ett fenomen som i Skottland blivit känt som Outlandereffekten. Här kommer en lista över platser som dyker upp i Outlander säsong 3.

Hopetoun House/Midhope Castle. Ett flertal scener från säsong 1 och 2 av Outlander spelades in på Hopetoun House. Inte minst ligger ju Midhope Castle (Lallybroch) på ägorna, och för säsong tre fortsatte man filma vid Hopetoun House.

Museum of Edinburgh/Royal Mile Det var vid Museum of Edinburgh jag filmade den här filmen under inspelningen av säsong tre och Sam Heughan (Jamie Fraser) dyker upp där i slutet. Eftersom att det var brand på schemat så kan det vara här som Print Shop scenen /återföreningen äger rum! Sam hade sot i ansiktet och det var brandutrustning på plats.

 

Outlander inspelningsplatser säsong 3

En kall kväll i januari filmades det på Royal Mile. Outlander säsong 3 inspelningsplatser

Colonnades at the Signet Library. Signet Library kallas ibland för Edinburghs bäst bevarade hemlighet. Frågan är hur länge till det kommer att vara så efter att det blir allmänt känt att scener till Outlander spelades in här. Vad jag vet är att det är ett av bästa ställena i Edinburgh för afternoon tea!

 

Signet Library- Outlander säsong 3 inspelningsplatser

Craigmillar Castle är känt som Edinburghs “andra” slott eftersom att det alltid får stå i skuggan av Edinburghs slott. Crigmillar har rollen som Ardsmuir Prison i serien.

Dunure, hamn och slott. I den lilla byn i Ayrshire spelade man in i slutet av januari. Många nyfikna hade samlats för att få en skymt av filmteamet och någon hade gått lite väl långt i sina ansträngningar att få en skymt av skådespelarna (?) för mitt under pågående arbete gick larmet att någon hade ramlat och gjort illa sig och filmteamet fick ställa upp med transport…

Sam sa i den här intervjun att det var underbart att se solen gå upp bakom de snöklädda bergen på Arran.

Old Victoria Infirmary, Glasgow, där Claire jobbar som kirurg. Sjukhuset var i bruk mellan 1890 och 2015 men ligger nu öde.

Dowanhill Street, Glasgow, Claires och Franks hem i Amerika

University of Glasgow dyker också upp i säsong tre. Detta är ett av världens äldsta universitet  och har en riktigt filmisk atmosfär. I serien är Glasgow universitet ställföreträdande Harvard.

Balvenie Destillery, whiskyälskande Sam avslöjade själv, (också i denna intervju) att några scener till hans förtjusning spelades in i Balvenie Destillery. Anledningen till hans glädje? Att det doftade så gott! Om det bjöds på smakprover föltäljder inte historien.

I Sydafrika: Capetown Film studios och University of Stellenbosch

Jag kommer att uppdatera denna lista allteftersom att fler inspelningsplatser blir kända. Stay tuned!

Läs mer om Outlander här.

Share

You may also like...