North East Falconry Centre – Falkenering i Skottland

Häromveckan när vi hade besök från Sverige passade vi på att besöka North East Falconry Centre i Huntly. Det är ett ställe jag hört om men aldrig besökt så det passade bra eftersom att våra besökare är intresserade av fåglar.

dsc_0644

Centret ligger en bit utanför Huntly och är öppet under sommarhalvåret, från påsk till oktober. Det hålls under dessa månader flyguppvisningar 3 ggr per dag.

dsc_0651

När vi var där var vi de enda besökarna så vi fick chans till mycket fågelkontakt. Jag vet inte hur det funkar om det är en stor grupp som kommer eller om det finns ett maxantal för besökare per uppvisning.

dsc_0653

Det är ett familjeföretag och atmosfären är just familjär. En gård, några träbänkar på ett fält, ett litet kafe. Innan uppvisningen började kunde vi gå runt bland inhängnaderna och titta på de olika rovfåglarna.

dsc_0690

Vi fick sen chans att stifta närmare bekantskap med tre av fåglarna, en falk och 2 ugglor. I början tyckte jag det var lite läskigt när de flög över huvet på en men efter några minuter hade jag vant mig. Fåglarna flög fritt på fältet och kom på kommando och satte sig på handsken och fick kyckling. (Här snackar vi hela döda gula fluffliga små tuppkycklingar) Den bruna ugglan svalde till och med en kyckling hel!

dsc_0694

Den lilla vita ugglan hette Smudge och var 13 år gammal och otroligt kelsjuk! Jag trodde inte att ugglor var kelsjuka men den här sänkte huvudet och tryckte sig mot handen och utstötte läten och ville bli kliad. Helt undebart och jag ville såklart ta med honom hem.

dsc_0715

Det var en jättehäftig upplevelse, det var vi alla fyra överens om och detta är verkligen något jag kan rekommendera! Det kostade dessutom bara 7.5 pund per person så det var billigt tycker jag! Mer info hittas på deras hemsida. 

dsc_0751

dsc_0789

dsc_0838

Satte ihop några videoklipp från mobilkameran också:

 

Share

You may also like...