North Berwick Law

 

DSC_0076 (2)

Om du kommer till North Berwicktrakten och vill få lite motion och och samtidigt bli belönad med en fantastisk utsikt, ska du klättra upp till toppen av North Berwick Law, en bergsknalle som är omöjlig att missa.

DSC_0102 (2)

Vandringen är brant och det tar ca en halvtimme att nå toppen. Håll utkik efter de halvvilda Exmoorponnyerna som bor här som en del av ett projekt för att hindra att berget växer igen. Det är väldigt brant på sina ställen och man ser hovspår på de mest vanskliga ställen. Tyvärr störtade en av ponnyerna mot sin död för nåt år sen.

DSC_0115 (2)

På toppen finns ett vindskydd, en gammal ruin och av någon oklar anledning en replika av ett valben rest som en båge på toppen.

DSC_0127 (2)

Som det syns på bilderna så hade vi väldig tur med vädret och kunde se långt. Från toppen har man utsikt över North Berwick med sin strand och sandstrand, ruinen Tantallon Castle och så förstås Bass Rock, klippformationen i havet som är hem till 150 000 havssulor.

DSC_0132 (2)

Har du möjlighet tycker jag absolut att du ska ta chansen att gå upp till toppen. Tyvärr såg jag inga ponnyer den här gången men nästa gång hoppas jag få se dem. DSC_0195 (2)

Läs mer om båtturen ut till Bass Rock här.

Share

You may also like...