När resan inte blir som man tänkt

… med Flightright. Flygresor… för många är dem början på årets höjdpunkt, när man äntligen får sätta sig i flygplansstolen och bege sig mot nya äventyr. Men ibland går ju inte resan så smärtfritt som man skulle önska. Som den gången jag skulle flyga hem till Sverige för en kort men intensiv helg med nära och kära och flyget blev 6 timmar försenat…. De 48 timmarna vi skulle ha haft ihop började ticka innan planet ens hade lyft från Edinburgh, med krypande panikkänslor som följd. Inte kul! Tack och lov hade vi just blivit varse om EU lagen som säger att man har rätt till ersättning vid försenat flyg, eller inställt flyg, vid en försening på minst 3 h. Tyvärr visste vi dock inte om att Flightright fanns, och tog således fighten själva, vilket resulterade i många och långa förhandlingar som inte bara tog tid och kraft utan också drog ut så mycket på tiden att det inte var förrän ett par år senare vi fick vår rättmätiga utbetalning… Och, har vi förstått senare, det i sig, att ens få svar från flygbolagen och komma så långt som till en diskussion är väldigt ovanligt. Flygbolaget försökte nämligen att på alla möjliga och omöjliga vis komma undan sin betalningsskyldighet och det var endast pga Sams envishet som vi tillsist fick våra pengar. Flightright är, som du kanske har räknat ut vid det här laget, företaget som hjälper dig att ta fighten mot flygbolaget, vid försenat flyg, inställda flygresor etc. EU lagen säger att man är berättigad till mellan 250 och 600 Euro ersättning per person per flygförsening och det oberoende hur mycket eller lite man betalat för sin biljett och vilket flygbolag man använt sig av. 

Och detta gäller för förseningar och inställda flyg som hänt inom de senaste 6 åren, så även om det var flera år sen det hände, har du fortfarande rätt till ersättning vid försenat flyg! Kan vara värt att komma ihåg! 

 Försenade och inställda flyg är det som gör resandet midre kul. Tack och lov finns regler som reglerar hur man blir kompenserad, vare sig det gäller endast pengar eller pengar och ny bokning av flyg och hotell.
Share

You may also like...