Möt skottarna / giveaway — Meet the Scots / Giveaway

Tänkte det kunde vara kul att presentera en skotte då och då här i bloggen :) 
Först ut är Bev från Elgin. Hon har ett litet hembageri där hon bakar typiska “highland specialties” Bland annat Scottish Tablet som är en klassiskt skotskt godsak som påminner om fudge, men den är hårdare och lite grynigare.
 Såhär berättar hon om hur det kom sig att hon började baka: 
“Mitt intresse för bakning väcktes för länge sen i min mormors kök. En söndagseftermiddag blev jag tillsagd att mäta upp ingredienserna för dagens bakning och jag blev alldeles uppspelt för dittills hade jag bara blivit tillsagd att hålla mig ifrån köket så jag inte var ivägen. Mormor visade noggrant hur allt skulle göras, från att vispa äggen (måste först hämta äggen i hönshuset) till att smörja plåtar, röra, mäta och så vidare. Så en dag tycket mormor att jag var redo att baka min allra första egna kaka och det var en stor dag, jag var sju år då om jag inte missminner mig. Efter den dagen visade  hon mig också hur man gör pajer, smör, ost, sylt, chutny mm. 
Men det dröjde ända tills jag var 13 innan jag fick göra mormors Scottish Tablet, som hon gjorde enligt ett hemligt familjerecept som funnits i familjen i generationer. Än idag bakar jag på precis samma sätt som min mormor gjorde, för hand utan moderna maskiner.”

Blir ni sugna på att prova Bevs Scottish Tablet? Hon ger nämligen bort en ask, värde £16,  till en av er läsare, så lämna en kommentar till detta inlägg så har ni chansen att få smaka denna skotska specialitet. 
Dessutom erbjuder Bev gratis frakt om ni skulle vilja köpa en ask! (Klicka på “Ask a question” och skriv att ni kommer från Scottish Moments så fixar hon bort frakten åt er)

English: Bev has a small home baking business in Elgin and makes traditional Scottish Tablet from an old family recipe. She is giving away a box of Tablet to one of my readers. To take part, just leave a comment to this post. 
Bev also offers free delivery on her Scottish Tablet, if you would like to buy some. (Click on “Ask a question” and state that you read Scottish Moments and she will deduct the delivery cost before you buy. )

You may also like...