Möt läsarna — Meet the Readers

Tänkte att det kunde vara kul att presentera en av er läsare då och då här på bloggen som får berätta lite om era skottlandsresor eller annat skottlandsrelaterat. Först ut är Siw

Siw Larsson heter jag som nu får tillfälle att berätta lite om våra upplevelser av, eller jag kanske ska säga känslor för Skottland. 2007, 2009, 2011, 2012, 2013… Det har blivit några resor till Skottland för oss – så att vi fallit helt och totalt för detta land torde väl stå alldeles klart för er. :-) 
Naturen, kulturen, språket och alla trevliga människor gör att vi gång på gång vill tillbaka till landet. 
En liten rolig händelse när det gäller språket skedde redan första kvällen under första besöket i Skottland. Vi skulle fråga efter vägen till Kilmarnock – men lade, som vi svenskar väl ofta gör, betoningen på första stavelsen. Personen som fick frågan skakade på huvudet, funderade och utbrast efter en stund – ”aah – KilMARnock.” 😉 … och så fick vi korrekta väganvisningar. Nu försöker vi få till uttalet innan vi frågar efter vägen.
Du som inte har varit till Skottland men planerar en resa dit. Vart du än åker blir du nöjd för hela landet är vackert. Du får dock inte missa Edinburgh – och Isle of Skye. Både Edinburgh och ön Skye återvänder vi till gång på gång för det är så otroligt vackra platser – platser man vill dela med familj och vänner.
2011 köade vi tillsammans med ca 10 000 andra för att se Edinburgh Tattoo. Regnet hade öst ner hela dagen. Vi såg väl närmast ut som Michelingubbar med dubbla regnkläder men åh vilken kväll. Alla var på bra humör och till och med köandet var en fröjd. Var i Sverige kan så många köa på ett så trevligt sätt i ett sådant skitväder? 😉
Föreställningen var fantastisk och regnet störde inte stämningen utan det blev en jättemysig kväll.
Förutom den dagen har vi haft tur med vädret när vi varit i Skottland så vi tror inte på dem som påstår att det regnar nästan jämt där.
Vi planerar självklart redan nästa resa till vårt favoritland nr 1.

Tack Siw! (Bilderna är Siws)

Är det någon annan av er som har något skottlandsrelaterat som ni vill dela med er av hör gärna av er till mig på se.skottland@gmail.com. 

English: Siw tells of her many travels to Scotland. She especially fell in love with Edinburgh and Isle of Skye. The pictures below are Siws. 

You may also like...