Moness Resort, Aberfeldy, Skottland

Idag blir det i samarbete med  Moness Resort i Aberfeldy en recension av deras hotell och stugby:

Vad? Moness House byggdes 1759 som jaktstuga åt familjen Flemyng.  Idag är det en fyrstjärnig resort och Country Club med  hotell och  en stugby med 106 stugor. Förutom hotell, stugor, en fine dining restaurang och bar finns här en spaavdelning med pool och bastu samt olika sportmöjligheter.

Var? Moness Resort ligger strax utanför Aberfeldy i Perthshire, vilket gör det till ett perfekt läge  om man ska utforska de centrala delarna av Skottland under några dagar. I vilket vädersträck du än beger dig från Moness så kommer du inom några minuter att befinna dig i fantastiska landskap, mysiga småstäder eller vid några av Skottlands populäraste sevärdheter.

Varför? Förutom  det ideala läget i undersköna Highland Perthshire så finns här allt på ett och samma ställe. Känner man inte för utflykter kan man lätt tillbringa flera dagar på resorten utan att behöva sakna någonting. Vare sig man bor i ett av hotellrummen eller i en stuga, som vi gjorde, så har man tillgång till hela anläggningen och måltider äter man i någon av de båda restaurangerna. En finare restaurang eller en mer avslappnad. Man kan boka spabehandlingar, relaxa i den mysiga poolen eller i bastun eller ångbastun. Man kan spela squash, minitennis eller gymma. Eller varför inte ta en promenad runt ägorna och kolla in det stationära festtältet där det brukar hållas bröllop.

Hur? Man tar sig bäst till Moness Resort med bil. Det tar ett par timmar från Edinburgh, 45 min från Perth och en halvtimme från Crieff. Se karta.

Bäst? Min personliga favorit var poolavdelningen. Man kan sitta och dricka en härlig fruktdrink på en avsats ovanför poolen och själva poolen var oregelbunden till formen och ljuset dämpat. Vissa pooler på en del hotell påminner mer om en kommunal simbassäng med lysrör i taket men det här var verkligen mer spaaigt och avslappnande stämmning. Bubbelpoolen var dessutom inte ljummen utan riktigt varm och bubblorna superstarka. Höll nästan på att somna i den. Måste också nämna maten i den fina restaurangen; vällagad kreativ mat av hög kvalitet.

För vem? Jag tycker att Moness Resort lämpar sig perfekt för familjer. Barn och ungdomar kommer att ha något att göra hela tiden med t ex biljardrum och samlingsrum med olika aktiviteter, samt polen och sportmöjligheter, cykeluthyrning och gym. Men det är också ett ställe som lämpar sig för grupper, busssällskap och företag.

Övrigt värt att nämna? Stugan var enorm! Vi hade en stuga med ett sovrum men det fanns ändå två badrum och på övervåningen ett stort kök/vardagsrum med öppen planslösning. Inga mini campingstugor här inte! Det är nästan missvisande att kalla det stuga, det är mer hus det är frågan om.  Allt var dessutom fräscht snyggt och rent. Tyckte de klarade sin fyrstjärninghet med bravur.

Att göra i närhetern: I en radie på ett stenkast ellet två runt Moness Resort finns hur mycket som helst att se och uppleva. Vi åkte till Queens View, Highland Choclatier, Heather Gems, samt cirkeln runt Tummelsjön, en av Skottlands vackraste vägar. Men för den mer äventyrlige finns det Land Rover-Safari i bergen, guldvaskning, forsränning och fyrhjulingsäventyr…

 

 

boende i skottland, självhushåll skottland, stuga skottland, stugor skottland,

Några av de mysiga mindre stugorna.

 

Huvudbyggnaden som är hotell.

Huvudbyggnaden som är hotell.

 

Den mysiga poolen.

Den mysiga poolen.

 

Sovrum

Sovrum

 

 

Share

You may also like...