Med traktor från Skottland till Sverige och Nordkap

Om ni skulle se en man och en hund i en gammal fergusontraktor dragandes en husvagn puttra förbi på vägen är chansen stor att det är Peter Matheson och hans hund Amber. Peter och Amber ska färdas i sin traktor ända från John o’ Groats i norra Skottland ner genom Skottland, England, upp genom hela Sverige, ända till Nordkap och sen ner genom Finland och tillbaka till norra Skottland. De startade igår och resan väntas ta ca fyra månader. Traktorn har inget tak, så Peter har packat kläder för alla väder, men eftersom att traktorn kommer att dra en husvagn kommer hunden att kunna ha det torrt även under regniga och snöiga dagar. Medelhastigheten beräknas bli ca 25 km per timme. 
Anledningen till denna udda resa är att samla in pengar till en välgörenhetsorganisation. En ung vän till Peter och hans familj dog i sviterna av cancer förra året och familjen har startat en fond i hans minne. Peter hoppas kunna samla in 100.000 pund på resan. 
Han säger att han välkommnar “besökare” och att de gärna får åka med en bit och han säger också att han gärna träffar lokaltidningar och tv för att få ökad uppmärksamhet till välgörenhetsorganisationen. 


Välgörenhetsäventyr av alla möjliga slag är ganska vanliga här i Skottland. Ofta hör man om kändisar som ska samla in pengar genom att ge sig ut på diverse upptåg. Någon som vet om det är lika vanligt i Sverige?

(Här bloggade jag om en annan ovanlig skottlandsresenär.) 

Röda pricken på kartan visar John o’ Groats, resans startpunkt, i norra Skottland.

Share

You may also like...