Man undrar var katten tog vägen…

I går eftermiddag upptäckte en mycket förvånad kattägare att en objuden gäst tagit sig in genom kattluckan, ätit upp all kattmat och lagt sig och tagit en tupplur i kattsängen. Och det var inte vilken objuden gäst som helst, utan en grävling…! Kattägaren fick ringa djurskyddsföreningen här i Skottland och de fick komma och försöka förmå den snusande grävlingen att bege sig av. Men det var inte förrän man öppnade kattluckan och föste kattbädden närmare kattluckan som han steg upp och försvann ut. Man undrar om han studerat den bofasta katten ta sig in och ut genom luckan och tänkt att det där ser allt bra bekvämt ut…

Foto SPCA

 

Övrigt som hänt på djurfronten här i Skottland den här veckan: Snacka om att den här hunden hade osannolik tur…

Den här lilla cockapoo hunden hade en otrolig tur igår. En räddningshelikopter ute på träning i nordöstra Skottland upptäckte något mitt ute i havet och när de insåg att det var en hund larmade de sina kollergor i en räddningsbåt som kunde åka ut och lyckades få upp hunden. Teamet i helikoptern filmade.

Övrigt: Räddningstjänsten på Shetlandsöarna har numera syragasmasker för djur till sitt förfogande. Utrustningen har redan kommit till användning på både hundar, katter, fåglar och en sköldpadda!

Läs artikeln och se ett filmklipp här. 

shetland

Share

You may also like...