Made in Scotland: Hållbart brittiskt mode med en twist

En reklamannons i stolt samarbete med eminenta designern Elizabeth Martin.

Ingen trogen läsare av den här bloggen har väl missat min förkärlek för tweed, kashmir och liknande material. (Efter ingående soul searching har jag kommit fram till att det troligtvis började i mina allra mest hästtokiga dagar då alla hjältinnor i de brittiska hästböckerna man läste var klädda i tweedkavaj, spetsblus, stickade tröjor etc. You get the picture.)

Så döm om min absoluta förtjusning över dagens samarbete då jag får tillfälle att presentera för er den skotska designern Elizabeth Martin och hennes kollektion av skräddade plagg av högsta brittiska kvalitet. Har själv den här klänningen och kan sanningsenligt säga att det är det finaste plagget i min garderob som jag kommer att använda flitigt i många år (Älskar plagg som kan kläs både upp och ner och användas flera årstider beroende på hur man stylar)

Kappa i Harris Tweed med satinfoder

Elizabeth Martin är ett relativt nytt märke. Det grundades 2013 och hela produktionen, från design till tillverkning sköts i Skottland. Och hör här då; Plaggen är handgjorda! Materialen som används är Harris Tweed, som vi ju vet tillverkas ute i stugorna på Yttre Hebriderna, egyptisk bomull, silke och satin. (Javisst, smakar det så kostar det, men det är då det är så genialt med halvapriset rean som pågår på vissa plagg just nu. Och cost per wear principen. och… Jag har alldeles för många argument för att försvara ett inköp. Säkert inte helt sunt..!)

Fick lätt andnöd när jag såg den här klänningen… för mig är den väldigt nära perfektion….

Elizabeth säger att hennes kläder, som vunnit en hel del priser, är för dem som föredrar kvalitet över kvantitet och för kvinnor som älskar plagg som är nutida och i moderna snitt men i traditionella och kvalitativa material. Hennes mission är att stötta brittisk textil och brittiska tillverkare. Hållbarhetstänk är viktigt i företaget och belönades därför med första pris i kategorin Best Sustainable Brand i The Herald Fashion Award 2016.

Kjol i Harris Tweed.

Elizabeth Martins kläder finns redan ute i vida världen men om du inte redan har hört om det här märket, kommer du garanterat att göra det inom en snar framtid. Och glöm då inte var du läste om det först : )

 

 

 

Share

You may also like...