Löpande nyheter

Nyheter, tips och notiser från Skottland. På den här sidan kommer jag fortlöpande att publicera skotska nyheter, länkar, tips och notiser som ett komplement till de längre blogginläggen. Korta snabba notiser as it happens helt enkelt. Hoppas du gillar 🙂

En stilla notering… I Sverige läggs skolor på landsbygden ner på löpande band vad jag förstår… På North Ronaldsay, en avlägsen orkneyö, kommer nu den sista eleven, ja hon har varit ensam senaste året, att börja mellanstadiet på större skola. Denna lilla petitess, att skolan faktiskt inte har några elever gör dock inte att skolan läggs ner… Den kommer att finnas kvar och invänta eventuella framtida elever. Otroligt.

Nu har du chansen att spela tennis med självaste Andy Murray! Och inte bara med honom utan också med hans bror och mamma i en dubbelmatch! Läs mer här!

Efter åtta månaders frånvaro har hon setts igen! Puh! Det är självaste Nessie som har varit försvunnen men nu äntligen kommit tillbaka då det varit inte mindre än 3 stycken som sett henne i år! Du kan själv spana efter henne med webkamera både på ytan och nere i djupet! 

Filmtips: Familjen Pocock lever djupt inne i de skotska högländerna på sin lilla gård utan elnät. Barnen får läsa läxor vid stearinljus och familjen kämpar på med djur, hästverksamhet och jordbruk. Dokumentären följer familjen under ett år. Se den här.

Världens första bil som går på… whisky! 😲 Vad annars, i Skottland…. 

Heads up! Priskrig på flygbiljetter ut till de skotska öarna! Hett tips om du ska till Skottland! Du kan få tag i riktigt billiga flygbiljetter från Glasgow ut till öarna inkl Yttre Hebriderna!

Skotska syskonen April och Myles är riktiga fenor på sina instrument! Hur gulliga och talangfulla!? Imponerande! Se videon här! 

 Ny tävling! Vinn en veckas lyxkryssning för två runt Skye och Hebriderna! Mer info här.

Skriv upp dig för mitt nyhetsbrev. Utskick för nya brevet snart med giveaway mm.