Lisbet Rausings skotska hus, Corrour Lodge, Skottland

Skottland är populärt bland svenskar. Även systrarna Rausing är stora fans. Båda har valt att skaffa bostäder i högländerna, (mer om Sigrids “hus” i ett senare inlägg).
Lisbets Corrour Lodge ligger vid Loch Ossian, på en av Skottlands största ägor, i närheten av Fort William. Byggnaden är ett modernt  skotskt “slott” men utan de typiska tinnarna och tornen. (Tycker mer det liknar ett … tetrapak… men det kanske bara är jag)  Här är det skandinaviskt avskalad stil som gäller.
Huset färdigställdes 2003 efter 4 års byggande och uppges ha kostat ca 20 000 000 pund (knappt 260 miljoner kronor i dagens växlingskurs)
En 17 km lång uppfartsväg leder till den ensligt belägna byggnaden. Vill man hyra stugan , som har 7 dubbelrum, en vecka, kostar det från ca 388.000 kr, men då ingår personal, mat och dryck, inklusive egentillverkad whisky.
Som hittat!
I övrigt kan nämnas att Bono sägs ha varit gäst i stugan ett par gånger och att den privata tågstationen i närheten, Corrour Station, syns i filmen Trainspotting med Ewan McGregor från 1996.

Picture

En del av byggnaden. Foto Wikimedia Commons
                                                                                     Loch Ossian. Corrour Lodge ligger vid sjöns östra spets.

Läs också:

Donald Trumps sovrum

Skottlands bästa slott

Skotska högländerna

Share

You may also like...