Life Hacks tips, tricks, nyheter och notiser.

Life Hacks :

Här kommer en salig blandning av tips och tricks, nyheter och intressanta notiser jag snappat upp på sistonne…

  • Fast form: Tycker du också att det är svårt att få med alla toalettartiklar när du ska flyga med endast handbagage? 100 ml regeln i kombination med den lilla plastpåsen allt ska få plats i gör det ju lite tricky att få med alla krämer och vätskor man använder dagligen. Då kan det vara ett tips att köpa produkter i fast form istället. Både parfym, schampo, solskydd och annat går nämligen att köpa i tvålform. De får man packa med sig även utanför plastpåsen! Detsamma gäller wipes. De kan va bra att ta med istället för andra rengöringsprodukter vid platsbrist.
  • Läskig lotion: Och när vi ändå är inne på toalettartiklar etc… Mygg och knott kan vara en riktig plåga på Skottlands västkust. Ett beprövat knep sägs vara att använda Avons Skin So Soft bodylotion som myggmedel. Avon är typ UKs svar på Yver Rocher, där man kan beställa skönhetsprodukter billigt. Det får en ju verkligen att undra vad den bodylotionen innehåller….
  • Gnisslig grind: Traquair House utanför Peebles är Skottlands äldsta kontinuerligt bebodda hus, eller snarare slott. Här har det bott någon i 900 år. Huset har en mycket intressant historia. Kända namn som Maria Stuart finns med på listan över gäster. Här finns också the Bear Gates, som inte har öppnats sen 1745. Det var då Bonnie Prince Charles red igenom grinden och man lovade att de inte skulle öppnas igen förrän Stuartklanen hade återtagit tronen. . .
  • Fin fyr: En annan faschinerande byggnation är fyren Bell Rock. Detta är världens äldsta överlevande havsstående fyr. Den räknas som ett av världens sju industriella under. (Andra industriella under är bl a panamakanalen och Brooklyn Bridge.) Fyren är 35 meter hög och kan ses från 5 till 6 mils avstånd. Den byggdes 1807 och är av så hög standard att den inte har behövt ändras eller repareras på över 200 år! Förutom lamporna och reklektorerna då. De byttes ut 1843 och användes i en fyr ända borta i Newfoundland där man kan beskåda dem än idag.
  • Kittlig läpp: Google Translate har nu lagt till skotsk gäliska /gaeliska bland sina språk. Kul! Gaeliskan är nämligen ett rikt språk som i likhet med många andra minoritetsspråk håller på att dö ut. Jag menar, ett språk som har ett ord för “den förväntansfulla kittlingen på överläppen innan man tar en klunk whisky” (sgrìob) måste ju bara bevaras!
life hacks,

Foto Jay Devvy

 

Life Hacks tips, tricks, nyheter och notiser.

Share

You may also like...