Tips; Lickleyhead Castle och Wardhill Castle

Kit Harington Rose Leslie

Det som är så intressant med att blogga om Skottland är att jag allt som oftast finner mig själv på högst otippade platser. Som när jag drack lätt bränt kokaffe i ett gammalt slottskök från 1500 talet med Candy. Jag var där för att få en rundtur i deras hem och tillika AirBandB logi Lickleyhead Castle. Det hyrs ut i sin helhet till grupper på upp till 14 personer (och det är inte så dyrt som man kan tro) Det visade sig (som så ofta i Skottland) att många personer, namn och platser hänger ihop, dåtid och nutid vävs samman till väldigt intressanta släktträd. Ta en titt på detta:

Slottet ägs alltså av Candy och Seb Leslie. Candy är en släkting till Simon the Fox, jacobiten som vände kappan efter vinden i 1700 talets turbulenta Skottland. (Läs mer: Simon the Fox, 270 år gammalt fall på väg att lösas.) …vilket gör att den skådespelande dottern Rose Leslie (Downton Abbey, Game of Thrones) är fyrmänning med den nuvarande Lord Lovat, Simon Fraser. (Läs mer om den faschinerade historien om den klanen Fraser, som sträcker sig ända till nutid: Lairden som miste sitt slott.) Rose växte upp i slottet och den 23e juni gifter hon sig med Kit Harington (tydligen också med i Game of Thrones, har själv aldrig sett serien) i familjens andra slott Wardhill Castle inte långt därifrån (går också att hyra på AirBandB.) Det sägsatt skådisarna i GT fått ledigt för att kunna närvara.

(Såg ni förresten detta? Kit höll på att skrämma livet ur Rose? Så elakt skämt! )

Lickleyhead Castle är skådespelerskan Rose Leslies barndomshem. Hennes föräldrar äger det fortfarande och det kan hyras via AirBandB. Det är Roses mamma Candy som är värdinna. Den 23e juni 2018 gifter sig Rose Leslie och Kit Harington i slottet. Det ryktas att skådespelarna i Game of Thrones har fått ledigt för att kunna närvara. ( Kit Harington Rose Leslie bröllop )

Share

You may also like...