Kirkcudbright del 2

Picture

(Fortsättning på föregående inlägg) Det finns som sagt byggnader och hus från flera olika tidsepoker i staden.

Picture

Och små små gränder med de sötaste husfasader man kan tänka sig.

Picture

I en av gränderna fanns den här lilla boden. Den var fylld av hantverk av olika slag, handmålade vykort och tavlor och annat. På en skylt stod det att om man ville handla något skulle man gå till huvudgatan och ringa i en klocka. Eftersom det var en vykort vi ville köpa gick vi till huvudgatan och ringde i klockan,

Picture

En man sa att ägarna var nere i trädgården och pekade längre in i gränden. Vi gick genom en lång smal lummig trädgård, genom en lummig alle.

Picture

Stigen i den väldigt långa trädgården kantades av allt möjligt och omöjligt… En bänk som sett sina bästa dagar, ett skelett i metall, vimplar, fjädrar, lyktor, en gammal cykel och en …båt!

Picture

När vi äntligen kom till slutet av trädgården fick vi ducka för att komma in genom en liten öppning i buskaget, och döm om vår förvåning när vi finner att vi har hamnat mitt i ett grillparty med övervintrade hippies… Här finns alla möjliga karaktärer, den som fångar vår uppmärksamhet mest är nog magdansösen i 60 årsåldern i full magdansutrustning … (Hur jag ångrar att jag inte hade kameran redo…) En man kommer fram till oss och säger att vi får mer än gärna se oss omkring och leder oss ännu längre in i den evighetslånga trädgården. Han vill visa oss sitt skul…

Picture

Och vilket skjul sen… Absolut fullproppat med skrot och ett tjockt lager av damm och något grönt som börjat växa i dammet… Mitt i allt en fåtölj och en kamin som han eldar i.

Picture

Det kändes som vi hamnat i Underlandet eller allra minst 70 talets flower power rörelse… Surrealistiskt att ena minuten gå på en vanlig gata och andra minuten befinna sig i en slags sagoträdgård med ett hippiegäng. De bjöd oss också att stanna kvar delta i festen men vi sa att vårt sällskap väntade utanför till vilket de svarade att de också mer än gärna fick komma… 🙂 Vi avböjde dock.

Picture

Mannen sa att de sagt upp sig från sina jobb och flyttat ut hit för att ägna sig åt konstnärsskap och den minst sagt annorlunda trädgården….

Share

You may also like...