Kafferep med sju sorters katter

För ett tag sen besökte jag och mamma ett relativt nyöppnat cafe i Aberdeen, Cat in the Window Cafe. Som namnet antyder är det ett kattkafe. Det finns också ett par hundkafeer i Aberdeen. (Dem har jag dock inte varit till, Selma är inte den sociala kafferepstypen..) Skillnaden mellan kattkafeet och hundkafeerna är kanske värd att påpeka då det verkar råda lite förvirring kring en detalj. Till hundcafeet TAR man med sin egen hund. De är alltså välkomna in tillsammans med sina ägare. På kattkafeet tar man INTE med sin egen katt utan man umgås med kafeägarens katter som alltså redan finns på plats!

Första tanken när man (jag) hör orden katt- eller hundkafe är att det är ett sjaskigt ställe i ett mindre nogräknad hörn av stan i någon källare med gamla unkna mattor och katt eller hundhår överallt och doft av blöt hund…

Inget kunde vara mer fel. I allafall inte när det gäller Cat in the Window Cafe som är ett av de ljusaste och fräschaste fiken i stan. Här tar man renlighet på allvar. Stället är dessutom mysigt och fint inrett.

Eftersom det är djur inblandat blir regelverket också mer komplicrat, vilket ju så klart är bra då det skyddar katternas välmående etc. Till exempel så accepteras bara ett visst antal gäster åt gången och det är därför i stort sett nödvändigt att boka tid innan eftersom att det är ett väldigt populärt ställe. Själva fikan består av valfri varm eller kall dryck och bakverk. De har inte tillstånd att servera mackor eller varm mat. Men kakorna och kaffet var gott!

Man bokar tid på nätet, ett besök är en timme långt. Det kostar ca 5 pund per person och sen tillkommer fikat. Känns lite bökigt och dyrt men jag fattar att det är speciellt med alla regler och kostnader när man driver ett sånt här ställe. Dock blir det ju inte ett ställe man bara springer in på utan det krävs lite planering. Men det är det värt!

När man kommer in i receptionen får man en kort genomgång om vad som gäller; skor av, låt katterna komma fram till dig, inte tvärtom osv.

De åtta katterna, (sju lät bättre i titeln hehe)  Boo, Romeo, Mickey och de andra har olika gömslen dit de kan gå och ta det lugnt när de vill. Allt här sker på katternas villkor. Dock kommer de alla fram från sina gömställen när personalen prasslar med godispåsen 🙂

Om du blir nyfiken på Cat in the Window Cafe kan du läsa mer här!

 

 

 

Läs mer kattrelaterat här:

Ovanliga skottlandsresenärer på besök 

Mystiska kattdjur synliga i Skottland

Share

You may also like...