Intervju med Bosse Bildoktorn, del 2

För ett tag sen kunde man läsa en intervju med Bosse Bildoktorn angående hans många whiskyresor till Skottland, här i bloggen. Nu kommer den sista delen av intervjun. Del 1 kan du läsa här.

Hur började ditt intresse för de brittiska öarna och vad är det som gör att du gillar dem så mycket? 

Genom tidningar och böcker blev jag redan i tioårsåldern ett fan av brittiska bilar, brittiska författare och brittisk kultur. På den brittiska ön finns ett charmigt galenskap som kan vara svårt att förklara. Tillåt mig citera Per Gillbrand, Saabs gamle motorguru: ”Under min tid på Ricardo accepterade en sann britt alla problem, bara orsaken var tillräckligt intressant. Lunchrasten styrdes helt av ebb och flod på Shoreham River. Ty alla seglade jolle på rasten och då fick det inte vara ebb. Men det var svårt att äta lunch klockan 08.30 på morgonen”.
Men vad gjorde Per hos Harry Ricardo? Jo, det var under utvecklingen av Saab 99 som herr Gillbrand skulle medverka i motorarbetet hos Ricardos konsultföretag. Ty även om motorn togs fram till Saabs och Triumphs bilar, så var det hos Ricardo den utvecklades. Tack vare att Harry tillät denna galna lekfullhet bland medarbetarna, så blev företaget mycket innovativt och är idag en av de tre största kunsultföretagen inom bilindustrin.
Och när det gäller whisky, vilket är ditt favoritdestilleri? 
Springbank ägs av familjen Mitchell och har så gjorts i snart 200 år. Ägaren har på helt unikt sätt bevarat kunskapen om äldre destilleriteknik, hantverket och de ålderdomliga metoderna, men samtidigt utvecklat nya whiskystilar.
Något tips när man som svensk kommer och helt plötsligt måste köra vänstertrafik? 
Träna hemma. Nej jag skojade bara! Mitt tips är att alltid vara utvilad och att aldrig stressa ty de flesta svenskar måste koncentrera sig hårt de första dagarna för att inte hamna på fel sida vid utfarter eller i rondeller.
Bosse bildoktorn, whisky, skottland,

Bosse “Bildoktorn” Andersson. Foto: Bosse Andersson.

Fler intervjuer hittar du här:

Ann Cleeves Författaren till Shetland och Vera

Evelyn Glennie Polarpristagare 2015

Share

You may also like...