Iain och Chokladfabriken

Lovade ju i det här inlägget att skriva mer om våra upplevelser på chokladcentret Highland Chocolatier i Grantully. Choklad är kanske inte det man först av allt förknippar med Skottland men faktum är att det finns en Chokladrutt här med inte mindre än ca 60 ställen att besöka. Kronan på chokladverket är definitivt Iain Burnetts chokladcenter. Här tillverkas praliner och choklad av olika sorter till bland annat lyxhotell och michellinrestauranger. Härom månaden vann de till och med pris för världens bästa mörka chokladtyffel. Inte illa alls!
Highland Chocolatier Shop final low res

Förutom en lyxig butik där man lätt förköper sig på choklad finns här ett kafe som serverar den godaste varma chokladen du nånsin smakat. Här finns också en utställning om chokladens resa från böna till pralin och en liten presentaffär.

Highland Chocolatier Ian 1 Final

Man kan se chokladmästarna i arbete genom stora fönster som vetter in mot chokladfabriken. Här ser man olika stadier i tillverkningen av de högkvalitativa godsakerna.

Highland Chocolatier 48 Variety Final close up low res-004

Då och då hålls också chokladprovningar. Både i grupp och privata. Är man riktigt intresserad av choklad eller vill hitta på nåt intressant och annorlunda ska man definitivt prova en sådan. Det var precis vad vi gjorde! Det var intressant att lära sig skillnaden mellan de olika chokladsorterna och de har också matchat upp chokladen med olika champagne och whiskysorter.

Så Highland Chocolatier är ett bra tips om du är på jakt efter nåt annorlunda och intressant att göra på skottlandsresan. Perfekt om det regnar en dag t ex.

Mer information hittar du här. 

 

 

 

Share

You may also like...