Hyra bil eller åka buss på skottlandsresan?

Nu är många i planeringstagen inför sommarens skottlandsresa och jag får ganska många frågor om vilket färdsätt som är bäst, så jag tänkte att jag tar det i ett inlägg istället för individuella email ifall det är fler som undrar samma sak. 
Många väljer buss, antingen en bussresearrangör direkt från Sverige där allt är förplanerat,  medan andra hellre flyger över och hoppar på en bussresa här i Skottland för ett par dagar. Men de flesta väljer att hyra bil och se landet på det sättet. Båda sätten är enligt mig bra men på olika sätt och för olika typer av resenärer. 
Vill man ha en så enkel resa som möjligt (och inte som jag blir illamående i bussar..) passar det bra med en bussresa från Sverige. Det mesta ingår i priset och det finns svensktalande guide med på bussen. Alla utflykter är förplanerade och man får se det mest populära när det gäller turistattraktioner, slott, destillerier mm. 
Vill man däremot ha det lite äventyligare och upptäcka vad som finns bortom allfarsvägen och inte har nåt emot att köra i vänstertrafik hyr man en bil på plats i Skottland och får en helt annan frihet. Men då tar det också lite mer planerande från din sida att ta reda på olika vägar osv. 

Här är lite användbara länkar:

  • För dig som helst åker buss hela vägen från Sverige prova: https://www.scandorama.se/skottland-runt-med-isle-of-skye-2015 
Picture

Buss kan vara ett bra alternativ för att resa i Skottland.

Share

You may also like...