Hotelltips; Loch Fyne Hotel och Spa i Inverary

 Loch Fyne Hotel och Spa ligger i Inverary på Skottlands västkust. Hotellet är stort och ligger alldeles vid sjön Fyne med utsikt över bergen i fjärran. Förutom hotell finns här restaurang, bar, inomhusbassäng, spaavdelning och badtunna utomhus. Hotellet är fyrstjärningt och har blivit tilldelat Certificate of Excellece 2015, det har dessutom sex år i rad blivit “top hotel choice” på Tripadvisor. 
Läget är idealiskt, nära småstaden Inverary med sina vita byggnader, Inverary Castle känt från Downton Abbey och Inverary Jail, ett gammalt fängesle som nu är en turistattraktion. Trots närheten till Inverary ligger hotellet avskilt och när man blickar ut över sjön och bergen känns det som man är långt från civilisationen.
Picture

Utomhusjacuzzin. Foton Crerarhotels.com

Picture

Det stora hotellet ser inbjudande ut.

På anläggningen finns också simbassäng med bastu, ångbastu och utomhusbadtunna.  Inomhusbassängen hade ett kupolliknande högt trätak som gjorde det stämmningsfullt och jag kan tänka mig att det är rogivande att simma där en tidig morron när inte så många är där. 
En sak som jag tyckte var riktigt bra och som jag inte sett förrut är att de hade en stationär dator i korridoren utanför rummet fri att använda för gästerna. Mycket bra för resenärer som inte orkat dra med sig sin laptop osv. 
Restaurang och bardelen var gigantisk. En stor bar med skotskrutiga fåtöljer och soffor och stora fönster som släpper in ljus och ger magnifika vyer över sjö och berg. Dessutom finns en stor restaurang och en separat fruksotmatsal. Restaurangen är känd för sin goda mat och det mesta är ekologiskt och närproducerat. 
Frukostupplägget gillade jag. Ja både hur de lagt upp själva maten på det stora buffebordet men också att det spelades skotsk musik och att det fanns väldigt mycket och god mat att välja mellan. Juicer, gröt, flingor, bröd, frukt och allt du kan tänka dig. Förutom detta fick man också välja en varm frukosträtt (och det blev Eggs Benedict för mig, vilket var supergott.)
Tycker det här hotellet var riktigt bra och man kunde verkigen koppla av och relaxa, så jag skulle rekommendera detta hotell till alla som besöker området!

Picture

Älskade bassängen, att ligga i det varma vattnet och titta ut över sjön och bergen.

Share

You may also like...