Hotell i Skottland : Hotel Du Vins One Devonshire Gardens, Glasgow, Recension

Hotell i Skottland . I samarbete med One Devonshire Gardens, Hotel Du Vin, Glasgow.

Det brukar finnas ett i varje större stad med självaktning. Ett sånt där hotell som har Det. Där stans eminenta, både invånare och tillresta har samlats i decennium för att avnjuta gourmetmenyer, fina viner och göra stora planer. Där historia har skrivits under hemliga affärsmöten, afternoon tea druckits och champagne smuttats under mingel och fester. Där kändisar har smugit omkring i hopp om att inte bli igenkända och intriger och händelsförlopp tagit plats som skulle räcka till för både en bästsäljande roman och dess uppföljare. Där det har friats. kungjorts stora nyheter, hållits förlovningsfester och cocktailpartyn. Bröllopslokalen överst på alla brudpars önskelista. Ett sånt hotell som har blivit en instutition och stadens stolthet. London har Ritz. Glasgow har One Devonshire Gardens.

Hotell i Skottland

Hotell i Skottland : One Devonshire Gardens i Glasgow är stans mest välrenommerade.

Hotellet består av fem viktorianska townhouses från 1886 belägna i Glasgows finaste område, West End. Stora lummiga träd omger gatan de ligger på och trots att man bara befinner sig 10 minuters gångväg från pulsen i West End är det lugnt och fridfullt i omgivningarna här.

6811163487_dfde00e09f_b

Att det är ett femstjärnigt boutiquehotell man har kommit till står klart redan när man stiger in och möts av en air av smakfull glans som ger vibbar av en svunnen tid, när gentlemän och damer frekventerade stadens fina etablissemang på tillställningar och middagsbjudningar.  Då när dagens outfit aldrig var komplett utan hatt, handskar och galoscher.

Känslan förstärks ytterligare när man stiger in i receptionen där man möts av en dörrvakt. En (alltid!) kiltklädd man i sina bästa år. Glad och trevlig och alltid full av tips och ideer på hur man bäst spenderar sin tid i stan. Han följer med ut till bilen för att som den äkta gentleman han är bära upp dina väskor till rummet och se till att du gör dig ordentligt hemmastadd med all information du kan tänkas behöva. Roller som hans är ovärderliga tycker jag. Det ger verkligen något extra. Inte bara en känsla av lyx utan också en välkomnande hemtrevlig känsla.

26502757184_35a7440cbc_c

Ett av de bästa hotell i Skottland att gifta sig på, här hålls många bröllop varje år och det är inte svårt att förstå varför. Man kan hyra en hel flygel av hotellet för privat bruk för sig och sina bröllopsgäster. 

Rummet då… åh rummet! Sviten snarare! Stor! Luftig, smakfullt inredd i luxuösa färger och material. Stort kaklat badrum och nedsänkt badkar. Stor klädkammare. Enorm säng. De fick svårt att bli av med mig när min natt av lyx var över.

Efter att ha gjort mig hemmastadd i rummet fick jag en guidad tur av hotellet av Arlene. Arlene jobbar på hotellet och hennes entusiasm för denna glasgowinstutition smittade av sig. Hon talade sig varm om hotellets historia, arkitektur och möjligheter. Rätt kvinna på rätt jobb!

Efter en natt av prinsessömn och en frukost där ordet hotellfrukost fick en ny innebörd var det dags för utcheckning och jag lämnade högst motvilligt ifrån mig nyckeln till rummet. vinkade hejdå till den kiltklädde dörrvakten och lämnade One Devonshire Gardens bakom mig för att återvända till vardagen och världen utanför.

Faktaruta:

  • Gordon Ramsay drev restaurangen på hotellet fram till 2004. Idag är den fortfarande en av de mest sofistikerade och välrenommerade i Skottland.
  • Vindlande trappor och målade fönster i kyrkostil anger tonen för stilen på hotellet
  • Ett både mysigt och elegant whisky rum (sk whisky snug) finns på hotellets nedre plan. Här kan man avnjuta en eller flera av de över 300 whiskysorterna. Möjlighet till whiskyprovningar.
  • Det finns också en vinkällare med viner med allt från resonliga till svindlande priser. Möjlighet att lära sig mer om denna ädla dryck finns varje dag av hotellets sommelier som håller i vinprovningarna nere i vinkällaren
  • Många världskändisar huserar här när de är på skottlandsbesök. Robbie Williams, Justin Timberlake, Britney Spears och Jon Bon Jovi är några av dem som ryktas ha bott här.
  • Hotellet har tillstånd att hålla vigslar, vilket inte alla hotell i Skottland har. Det är överlag ett mycket populärt bröllopshotell med den rätta atmosfären för romantiska bröllop.

Hitta hit: One Devonshire Gardens ligger strax nordväst om Glasgows citykärna. Räkna med 15 minuter med bil från centrum, och en dryg timme från Edinburgh.

Adress: 1 Devonsshire Gardens, Glasgow, G12 oUX

Hotell i Skottland ; One Devonshire Gardens

Share

You may also like...