Hotell i Skottland: Crowne Plaza Aberdeen Airport

Crowne Plaza slog upp portarna här i Aberdeen härförsistens och vi blev inbjudna att som husets gäster komma och prova på det nya hotellet. Hotellet ligger vid, eller snarare kanske jag ska säga på flygplatsen. Det är namligen bara en kort takförsedd tunnel som skiljer hotellet från landningsbanan i stort sett. Närmare än så här blir det inte och det vittnar även adressen; International Avenue om. 
Hotellet är så färskt att det fortfarande luktar “nytt” när man kommer in och alla ytor är skinande blanka.
Foajen och receptionen är stor och luftig och till höger finns restaurangen. Det är lugnt och dämpat som det gärna är på lite finare ställen och själv tycker jag det är så skönt att slippa buller och slammer. 
Väl inne på rummet möts man av en personlig hälsning på TVn där man också fortlöpande kan hålla koll på sin hotellräkning! Bra initiativ tycker jag, man vill ju inte drabbas av en dyr överraskning vid utcheckningen! Förutom kaffe och te och klassiska skotska småkakorna shortbread finns vattenflaskor vilket jag tycker är bra då jag ofta inte tycker om det skotska kranvattnet, 
På sängen ligger en liten ask innehållande två små sprayflaskor. Det är ekologiska oljor som man ska spraya på kudden för en god natts sömn. Bra grej! Här tänkte jag att det hade varit bra med en ögonmask och örproppar också men vid läggdags insåg jag det inte fanns nåt behov för såna, rummet är väldigt bra ljudisolerat (ligger ju på en flygplats) och mörkläggningsgardinerna stänger ute allt ljus. Dessutom har hotellet vad som kallas för Quiet Zones mellan 21.00 och 10.00 på morgonen, vilket innebär att alla ljud hålls till ett minimum under dessa tider.  Allt för att gästerna ska få sova ostört. Sånt uppskattas av en lättväckt sömntuta som mig:)
Har du glömt tanborsten, kammen eller andra toalettartiklar är det bara att hämta gratis i receptionen! Hur bra? Jag lyckas alltid glömma nånting hemma så jag tyckte det var ett bra initiativ, och att det är gratis gör ju inte saken sämre.
På kvällen åt vi middag i restaurangen. Till förrätt blev det Cullen Skinksoppa. En riktig skotsk specialitet gjord på grädde lök, potatis och rökt fisk. Väldigt god! Till huvudrätt fortsatte jag på fisktemat genom att prova shetlandslaxen och den var också mumsig. När det var dags för efterrätt kände jag mig manad att prova tart tatin och trots att jag var väldigt mätt vid det här laget slank det mesta ner. Restaurangen har det lilla extra, till exempel så kommer eventuell vinflaska med ett eget ställ med hink och is. 
Frukosten nästa morgon var inte heller någon besvikelse. En klassisk frukostbuffe med allt man kan tänka sig och lite till som t ex smoothie, wienerbröd, lax och färsk frukt. Men man kan också beställa in varma frukosträtter som t ex pannkakor och eggs benedict. Frukosten är öppen från 5.00 till 10.00 så frukost kan man få varesig man måste upp och iväg tidigt eller vill ha sovmorgon. By the way! Hotellet serverar äkta Starbuckskaffe:) Bara en sån sak!

Hotellet ligger som sagt alldeles vid Aberdeens flygplats och hemsidan hittar du här!

You may also like...