Gamla sporter att prova på i Skottland; Hickory golf , Skittles och beach cricket

Om du skulle vara sugen på att smaka på det gamla Skottland vid nästa besök, kommer här några tips på var man kan prova på 3 gamla sporter på historiska platser och som dessutom har en pub eller tearoom nära till hands för påfyllning av energi. Vi börjar med Hickorygolf .

Kingarrock i Fife är UKs sista kvarvarande bana för hickorygolf. Här transporteras man nästan 100 år tillbaka i tiden och får prova på att spela golf som det spelades på 20 talet. Utrustning finns att låna och tidstypiska kläder är att föredra. Förfriskningar finns på tesalongen på ägorna. Golfbanan ligger nämligen på Hill of Tarvits ägor så passa på att besöka detta vackra gods också. Vill du inte spela hickorygolf kan du prova på krocket eller något annat av trädgårdsspelen de har.

Hickorygolf

Hickorygolf

Puben Ship Inn i Eilie med anor från 1700 talet har ett eget beach cricketlag och det spelas inte mindre än 10 matcher på sommrarna. De möter andra cricketlag från både Skottland och andra länder. Lagets manager är också pubens manager. I augusti varje år hålls till och med en cricketfestival här. Banan ställs i ordning efter att vattnet dragits sig tillbaka och matchen måste vara slut när tidvattnet kommer tillbaka. Den som slår en boll in till uteserveringen får sin längd i öl. Du kan se på från puben.

Restaurangen the Sheepheid Inn i Duddingston i Edinburgh är en gammal inrättning med anor från 1300 talet. Här finns en skittleshall med nästan lika många år på nacken. Skittles är en gammal form av bowling. Restaurangen fick dessutom celebert besök för ett tag sen när självaste drottningen klev in med sällskap och åt middag här. Och hon var inte den första kunglighet som besökt restaurangen. Mary Queen of Scots, Maria Stuart, brukade spela skittles här och Bonnie Prince Charles och Robert Burns har också frekventerat puben.

Läs mer i sportkategorin. 

Share

You may also like...