Guldvaskning i Skottland / Gold Panning in Scotland

Skottland är verkligen landet för dem som gillar utomhusaktiviteter av alla de slag. Vandring, mountainbiking, golf, och skidåkning är bara några exempel. Men det finns också mer ovanliga aktiviteter, som till exempel guldvaskning. Fick en fråga från Emma, som ville veta mer om just guldvaskning i Skottland så jag har samlat ihop lite användbara länkar som kan vara bra om man vill ge sig ut på skattjakt. Utrustning finns oftast att låna eller hyra på plats och det finns också dagskurser man kan anmäla sig till för att lära sig grunderna. 
Bevis för att det finns guld att hämta i Skottlands vattendrag kunde man läsa om i tidningen härom veckan. En man spenderade all sin fritid i månader till att vaska guld till en förlovningsring till sin flickvän. Och efter 1.5 år hade han tillräckligt med guld så att han kunde låta smida en ring av det och kunde äntligen fria.  

Det är ju inte alltid säkert att man hittar några större mängder guld, även om det är ganska vanligt med små mångder, men man får alltid stor behållning av en sån utflykt ändå eftersom att naturen runt vaskningesområdena ofta är väldigt vacker. 

Helmsdale, guldvaskning i norra Skottland
Bästa platser för guldvaskning i Skottland
Guldvaskning i södra Skottland inkl Kurs 

(Hon sa ja, by the way… puh!)

English: Follow the links above for useful sites (in English) when it comes to gold panning in Scotland

                                      Här hittades en hel del guld på 1800 talet. / Glengaber Burn Photo
Share

You may also like...