Guide Michelin, Michelinguiden 2015, michelinstjärnor till restauranger i Sverige och Skottland

Häromdagen släpptes Michelinguiden 2015; Guide Michelin Nordic Cities och flera svenska restauranger fick sin första stjärna. Det är första gången Michelinguiden kommer ut med en Nordic Citiesupplaga. Nu finns restauranger med michelinstjärnor i både Stockholm och Göteborg och även restaurangen Ambiance à Vindåkra i Malmö fick sig en stjärna.
 I Skottland har två restauranger blivit belönade med en michelinstjärna i år. Det är The Three Chimneys på Isle of Skye och Eriska i Argyll. Totalt var det 14 stjärnor som delades ut i hela UK. Den enda restaurangen i Skottland med två stjärnor är Gleneagles. (I Sverige finns tre tvåstjärniga restauranger.) 
I Edinburgh finns inte mindre än fem Michelin-restauranger och en av dem, The Kitchin, ägs av svenska Michaela och hennes skotske man Tom, känd från engelska upplagan av Masterchef.

Gillar du tv-program som Mästerkocken / Masterchef och vill lära dig laga mat som ett proffs har Kinloch Lodge Hotel ett weekendpaket som passar dig. De har har haft sin michelinstjärna i fem år och där kan man gå på matlagningskurs och lära sig laga mat Michelin-style, med kocken Marcello Tully.  Då ingår två nätter på hotellet och femrättersmiddag förutom själva kursen, till ett pris av £299. 

You may also like...