Gratis ägg? — Free range eggs

Igår var vi iväg och köpte ägg på en gård inte så långt från oss. Första gången jag såg den här skylten utbrast jag: 
“Kolla, gratis ägg!” Haha, ibland hänger inte hjärnan med riktigt… Nej, de är inte gratis, men ett pund för 6 ägg är ju inte farligt för gårdsägg tycker jag. Någon som vet vad motsvarande skulle kosta i Sverige? Har ingen större koll på svenska priser längre…
Mysigt i allafall att kunna köpa ägg lokalt. De har även ank- och vaktelägg men jag nöjde mig med valiga hönsägg den här gången. Som ni ser är det grönt gräs på backen och hönsen går ute hela året så länge det inte kommer snö.
Passade på att ta lite foton också. 
Om ni, som jag, tycker att hönor är mysiga och hemtrevliga små varelser, kan ni läsa en blogg helt dedikerad till ämnet här! 

English: Went to a farm nearby yesterday to buy some farm eggs. First time I saw this sign I misread it and thought the eggs were free… They’re not free 🙂 but £1 for half a dozen is reasonable I think. What does farm eggs cost where you live?
More chickens in this blog! 

You may also like...