Fiskfest på Rockpool Cafe’ i fiskebyn Cullen

Vi tog efterrätten först med både kakor och glass, så dags för en huvudrätt nu eller hur! I det här hörnet av Skottland intas den bäst på Rockpool Cafe i fiskebyn Cullen. Här serveras färska fiskrätter av alla de slag lagade av fisken som fångas i stort sett runt knuten. Färskare och mer lokalproducerat än så är svårt att få till. Och bli inte lurad av benämningne Cafe, det här är närmare en fin restaurang än ett simpelt kaffestopp. Stället har gjort sig ett namn i trakten för sina fiskrätter och det är inte att undra på att man måste boka bord för att säkra en plats. När vi var där var det flera gäster som fick vända i dörren eftersom det var fullsatt.

Särskilt känt är Rockpool för sin Cullen Skinksoppa. En klassisk skotsk fisksoppa gjord på potatis, grädde och rökt fisk. Eftersom detta är en favoriträtt hos mig var det självklart för mig att beställa in en skål som förrätt. Den serveras rustikt i en rejäl skål med lock, tjocka brödskivor och smör. Till och med Sam som inte är så förtjust i fisk i vanliga fall beställde in en skål och gillar den massor pga den perfekt avvägda balanden mellan grädden och sältan.

Till huvudrätt blir det Fish and Chips till Sam och Smoked Fish Platter till mig. Jag älskar rökt fisk så att få en hel tallrik med olika typer av denna delikatess var ju härligt. Jag måste ge ett extra plus för presentationen. Jag blir alltid förtjust när man lagt ner lite extra omtanke på presentationen och det har det gjort här. Fish and Chips serveras på traditionellt “tidnings”papper och den rökta fisktallriken är verkligen i fröjd för ögat.

Jag älskar när jag hittar nya favriter att lägga till listan över ställen att återvända till eller tipsa andra om, och Rockpool är verklgien ett sånt ställe.

 

Restaurants Skottland, skotska restaurnager, matställen skottland, skotsk mat,

Mysiga Rockpool Cafe

Cullen Skink, Cullen, Skotsk mat, skottland mat, skotsk maträtt, skotska maträtter, skotsk soppa, skotsk fisksoppa,

Cullen Skink på Rockpool Cafe, en rikitg klassiker.

 

Smoked Fish, rökt fisk, Rockpool cafe, skotsk fisk,

Smoked Fish Platter

 

Fish and chips i Skottland, skottlands bästa fish and chips, englands bästa fish and chips,

Fish and Chips

 

 

I samarbete med FoodFest15

Share

You may also like...