Fiske Skottland Video; Unikt musselfiske via dykning

Fiske Skottland

Fiske Skottland ; Den här videon får mig att vilja flytta till Isle of Skye på studs. Skaffa en båt och börja dyka efter musslor. Och sen sitta i solnedgången och grilla pinfärska musslor över en lägereld. Blicka ut över Skyes vidunderliga landskap i bakgrunden… (att jag aldrig har dykt och knappt provat musslor är ju en helt annan sak) Tycker att klippet fångar Skottlands vilda, unika sida så bra. Som de säger i filmen; vad de vet är Ben och hans pappa ensamma i världen om att fiska musslor på det här sättet. Och dessutom utan påverkan på miljön. Helt naturligt.

 

Fler videoklipp som jag tror du kommer att gilla hittar du här:

Underbart undervattensklipp med valar, sälar och delfiner i Skottland. Enligt mig de mest faschinerande av Skottlands vilda djur. Kanske inte det första man kommer att tänka på att man kan göra på en skottlandsresa. Men det finns gott om havssafarin att åka på där man har god chans att se både valar, sälar, delfiner och hajar faktiskt!

Tre minuter som kommer få dig att vilja åka till, eller kanske flytta till, Skottland redan idag. Varning för stor skottlandsabstinens.

Se hur Abergeldie Castle håller på att rasa i floden efter vinterns värsta storm och översvämning.. Som jag har berättat förrut har den här vintern varit en av de värsta i mannaminne när det gäller stormar och översvämningar. Vi har haft inte mindre än åtta stycken som orsakat förödelse på många ställen och inte minst för det stackars 450 år gamla slottet…

Såhär dansar man skotsk folkdans…

Hissnande vyer från Skye som ger dig svindel, och en galen cyklist. Den här filmen har fått vida spridning och man förstår varför när man ser vart han tar med cykeln…

Och sist men inte minst… så här luras man på första april i Skottland…

Share

You may also like...